Σύριζα Μεγάρων: Κλιμάκιο επισκέφθηκε ΕΦΚΑ και ΚΑΠΗ Μεγάρων

Με αφορμή επίσκεψη στον ΕΦΚΑ και στο ΚΑΠΗ Μεγάρων η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μεγάρων, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Α. Επίσκεψη στον ΕΦΚΑ και συνάντηση με τους εργαζόμενους

Πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεγάρων με τους εργαζόμενους του τοπικού υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Μεγάρων. Παρόντες το μέλος της Κ.Ε. Νεφελούδης Ανδρέας, συντονιστής του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Τσίτουρας Βασίλης, εκλεγμένος στο υπηρεσιακό συμβούλιο του Ε.Φ.Κ.Α..

Τα προβλήματα που ακούστηκαν πολλά:

– Ελάχιστοι υπάλληλοι χωρίς ουσιαστικά το δικαίωμα της άδειας, μιας και αν λείψουν το τμήμα βάζει λουκέτο.
– Οι υπάλληλοι προσπαθούν να ανταποκριθούν σε δύο και περισσότερα αντικείμενα χωρίς κανείς από την πολιτική ηγεσία του ΕΦΚΑ να ενδιαφέρεται για την σωστή λειτουργία του.
– Μια υπηρεσία που ακόμα και ο πιο άσχετος κατανοεί ότι θα έπρεπε να λειτουργεί ως Τοπική Διεύθυνση και όχι με τον μανδύα του αποκεντρωμένου – διαλυμένου Τμήματος.

Και δεν είδαμε μόνον αυτά:

– Είδαμε τμήμα μητρώου χωρίς εκτυπωτή για να εκτυπώνει τις βεβαιώσεις.
– Τμήμα Ελέγχου Ασφάλισης Επιχειρήσεων και Οικοδομών με ένα υπάλληλο, την ώρα που η χωρική αρμοδιότητα αφορά μια αχανή περιοχή.

Η πολύ κακή υφιστάμενη κατάσταση του ΕΦΚΑ Μεγάρων έχει αρνητικές συνέπειες, τόσο στην καθημερινή εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας, όσο και στον ρυθμό συσσώρευσης εκκρεμοτήτων, με δεδομένο τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων. Τα λόγια είναι περιττά και η επαναφορά Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ στην περιοχή μας είναι μονόδρομος. Ιδιαίτερα όταν προηγούμενα, επί ΙΚΑ, υπήρχε Τοπικό Υποκατάστημα, στο οποίο αφού ενσωματώθηκαν αρμοδιότητες, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ κλπ, αντί να ενισχυθεί επιπλέον, ουσιαστικά οδηγήθηκε στη διάλυση.

Αν όλα τα παραπάνω δεν συγκινούν κάποιον από την σημερινή Κυβέρνηση, προσβάλουν βάναυσα την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών της περιοχής μας που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έρχονται σε επαφή με τον ΕΦΚΑ Μεγάρων.

Β. Δεύτερη επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Μεγάρων και συζήτηση με συνταξιούχους

Στη συνέχεια το ίδιο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεγάρων συναντήθηκε με τους συνταξιούχους στο ΚΑΠΗ Μεγάρων για να πραγματώσει την υπόσχεση για εκτενή συζήτηση πάνω στα θέματα των συντάξεων. Είχε προηγηθεί συνάντηση (7/11) μαζί τους για την παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ («Έξι Εθνικές Προτεραιότητες»).

Πολλά τα ερωτήματα τους και μεγάλη η πίκρα τους για την ανιμετώπισή τους από την σημερινή κυβέρνηση. Η απαίτησή τους είναι να επανέλθουν οι συντάξεις στο καθεστώς πριν από τα μνημόνια, δηλαδή με επαναφορά δώρων και όχι με επιδόματα που δεν δίνονται σε όλους.

Οργάνωση Μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Προοδευτική Συμμαχία Μεγάρων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button