Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι για 7 ληστείες στα Μέγαρα

Πρωινές ώρες της 6/9/2021 συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων δύο ανήλικοι ημεδαποί (16 και 17 ετών) οι οποίοι είχαν διαπράξει από τις αρχές Ιουλίου επτά ληστείες κατά συναυτουργία.

Οι δράστες έχοντας ως ορμητήριο τον καταυλισμό που βρίσκεται στα Μέγαρα και κινούμενοι πεζή ή με ποδήλατα εντόπιζαν τα θύματα τους και με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν από τους παθόντες τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τμ. Ασφάλειας Μεγάρων, επέλεγαν να δραστηριοποιούνται κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες στην περιοχή Πευκάκια εκμεταλλευόμενοι την απουσία μαρτύρων.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών εντοπίστηκαν κινητά τηλέφωνα και τιμαλφή. Σημειώνεται ότι σε μια εκ των περιπτώσεων ο ένας εκ των συλληφθέντων εκτός του ότι αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο του θύματος προσέβαλε την γενετήσια αξιοπρέπεια της.

Οι συλληφθέντες μαζί με την σχηματισθείσα δικογραφία μεταφέρθηκαν σε αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή. Ύστερα από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

*φωτογραφία αρχείου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button