Συνεδριάζει το Συμβούλιο Κινέτας για τη ράμπα των ΑΜΕΑ στην παραλία

Καίριο και ευαίσθητο θέμα για το οποίο έχει γίνει και ρεπορτάζ από το megaratv

Η πρόσβαση των ΑμεΑ στην παραλία της Κινέτας στο σημείο – ξενοδοχείο SUN και κάποια θέματα εύρυθμης λειτουργίας της ράμπας κύλησης των ατόμων με αναπηρία, έχει θιγεί στο πρόσφατο παρελθόν από το megaratv, όταν και επισήμως ο Σύλλογος ΑμεΑ Δυτικής Αττικής δια του προέδρου του, κ. Β. Κακοσαίου, παρενέβη με επιστολή του τόσο προς τον Δήμο Μεγαρέων, όσο και προς το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, με σκοπό τη διευθέτηση και επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων.

Δελτίο τύπου από τον Δήμο Μεγαρέων ενημερώνει για τη σύγκλιση του Τοπικού Συμβουλίου Κινέτας για συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί του θέματος αυτού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγήτρια, κ. Καλκαντζάκου θα ακολουθήσει τη «γραμμή» του Συλλόγου ΑμεΑ Δυτικής Αττικής, προτείνοντας:

– Οι προσβάσεις θα πρέπει να τοποθετούνται το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου και να αίρονται μετά τις 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.
– Το ωριαίο πρόγραμμα που είναι διαθέσιμες θα πρέπει να είναι από τις 8:00 το πρωί 9:00 το βράδυ.
– Θα πρέπει να υπάρχει υπεύθυνο άτομο για τυχόν δυσλειτουργίες όπου θα είναι σε εμφανές σημείο διαθέσιμο το τηλέφωνο του, για την άμεση επίλυση των προβλημάτων.
– Για τον σκοπό αυτό κρίνεται η παρουσία εποχιακού υπαλλήλου συμβασιούχος ορισμένου χρόνου που παράλληλα με την γενικότερη ασφάλεια θα έχει εκπαιδευτεί για την λειτουργία του συστήματος πρόσβασης Αμεα.
– Η αντικατάσταση του πλαστικού ευκάμπτου διαδρόμου από σταθερό διάδρομο και η εξασφάλιση της κατάλληλης κλίσης.
– Η τοποθέτηση κατάλληλου σκίαστρου στον χώρο διότι το υπάρχον είναι πολύ αραιό .
– Η εξασφάλιση περισσότερων θέσεων στάθμευσης Αμεα και η επίβλεψη μη κατάληψης τους από άτομα που δεν έχουν την κάρτα στάθμευσης Αμεα.

Ακολούθως λοιπόν:

Καλείται το Συμβούλιο της Κοινότητας Κινέτας του Δήμου Μεγαρέων σε τακτική συνεδρίαση διά περιφοράς στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 έως και 21:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί του κάτωθι θέματος της ημερησίας Δ/ξεως:

– Προτάσεις για τη σωστή λειτουργία της ράμπας ΑΜΕΑ στην περιοχή παραλία Μπαλαλάι (ξενοδοχείο SUN).

Η ψήφος σας θα αποσταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στο [email protected] κατά το διάστημα διεξαγωγής της συνεδριάσεως (19:00 έως 21:00).

Η Πρόεδρος της Κοινότητας Κινέτας
Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτη

Παρόμοια άρθρα

Back to top button