Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μεγαρέων στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο

Ο Δήμος Μεγαρέων ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου συνεχίζεται κανονικά και τον Σεπτέμβριο τόσο στην πόλη των Μεγάρων όσο και στη Νέα Πέραμο, πάντοτε με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

– Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Μεγαρέων, στο Δημαρχείο Μεγάρων, Ομιλία του Εικαστικού κ. Γεωργίου Κόρδη με θέμα: «Η εικαστική αποτύπωση της Ιστορίας των Μεγάρων από την αρχαιότητα στο 1821».

– Παρασκευή, 3η Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 8.30 μ.μ. Εγκαίνια της 12ης Εκθεσης Μεγάρων Γη, και στο ανοικτό Δημοτικό Θέατρο, στο Άλσος Θεόγνιδος , χορευτική παράσταση με τη συμμετοχή τοπικών Χορευτικών Συλλόγων Μεγάρων και Νέας Περάμου με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας «ΜΕΓΑΡΟσημο» με τον Μάνο Κουτσαγγελίδη.

– Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. μουσική συναυλία με την Γιώτα Νέγκα, στο ανοικτό Δημοτικό Θέατρο, στο Άλσος Θεόγνιδος.

– Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. μουσική συναυλία με την Μπέσσυ Αργυράκη, τον Πέτρο Ίμβριο και το συγκρότημα NEWMARK, στο ανοικτό Δημοτικό Θέατρο, στο Άλσος Θεόγνιδος.

– Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. στο Αλσος Θεόγνιδος, μουσική συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα.

– Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. στο ανοικτό Δημοτικό Θέατρο, στο Άλσος Θεόγνιδος Θεατρική Παράσταση από μαθητές του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων και μουσική συναυλία με τα μέλη των «Φίλων Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής», για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

– Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. στο Λιμάνι της Νέας Περάμου, τα «ΠΕΡΑΜΕΙΑ 2021»,εκδήλωση τιμής και μνήμης των αξέχαστων Ελληνικών πατρίδων της Μικράς Ασίας, συνδιοργάνωση του Δήμου Μεγαρέων με τον Σύλλογο Περαμίων Κυζικηνών.

– Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 10.00, στο Κτήμα ΕΥΧΑΡΙΣ (Κόνιαρη), διοργάνωση Συνεδρίου με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, ένα μήνυμα Ελευθερίας στην Ευρώπη», με ομιλητές τον κ. Γιώργο Καραμπελιά, τον κ. Μέμο Τσελίκα και τον κ. Γιώργη Κοντογιώργη, και συντονιστές των συζητήσεων την κ. Αγγελική Σύρκου και τον κ. Χρίστο Ρώμα.

– Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 13.00 Εγκαίνια Έκθεσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων με θέμα: «Από την Τουρκοκρατία στην απελευθέρωση, η συμβολή των Μεγάρων στον Αγώνα του 1821».

– Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. στον χώρο της Πλατείας του Αη Γιάννη Γαλιλαίου (Χορευταρά), Αναπαράσταση της αναστήλωσης του Ναού, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

– Kυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. «Μικρασιάτικα 2021», εκδηλώσεις μνήμης στην Πλατεία Αγίου Ιωάννου στο Μελί Μεγάρων με συνδιοργάνωση Δήμου Μεγαρέων και Προοδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button