Συνάντηση με τον Πρόεδρο Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Αττικής είχε ο Αθ. Μπούρας

Δελτίο τύπου ενημερώνει ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας υποδέχτηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Αττικής, Ευάγγελο Κακοσαίο. Ο κ. Κακοσαίος επισκέφθηκε τη Βουλή στο πλαίσιο της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με Αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Ο κ. Μπούρας είχε μια γόνιμη συζήτηση με τον κ. Κακοσαίο σχετικά με ζητήματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ και τα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν. Ο πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει ως προτεραιότητά του τη δημιουργία μια κοινωνίας με ίσες ευκαιρίες για όλους της τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις και ξεπερασμένες αντιλήψεις.

Γι’ αυτό η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μία σειρά οριζόντιων πολιτικών σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Συγκεκριμένα, γενικεύεται για όλες τις κατηγορίες η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας, ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ΑμεΑ με επιδότηση μισθού και των εισφορών τους, ιδρύεται σχολή ψηφιακής κατάρτισης ατόμων με αυτισμό και προωθείται η πιλοτική εφαρμογή του «Προσωπικού Βοηθού» στο σπίτι.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή των Ελλήνων που βελτιώνει την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία σε προϊόντα και υπηρεσίες, ο στόχος μας είναι μια κοινωνία ενότητας, κατανόησης και αλληλεγγύης, που ο καθένας μπορεί να αξιοποιεί τις δεξιότητές του.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button