Συνάντηση Κώτσηρα με Λιβανό για αποζημιώσεις στον Δήμο Μεγαρέων

Στο επίκεντρο οι αποζημιώσεις μετά την πυρκαγιά που έπληξε τον Δήμο Μεγαρέων και η ενίσχυση του αγροτικού τομέα της Δυτικής Αττικής

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, είχε την Τετάρτη 2 Ιουνίου ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, με θέματα συζήτησης την πρόσφατη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη και την προώθηση αγροτικών ζητημάτων στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Το δελτίο τύπου από το γραφείο του κ. Κώτσηρα αναφέρει στη συνέχεια ότι ο κ. Κώτσηρας ανέλυσε στον κ. Λιβανό την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα στήριξης των πληγέντων, να επισπευσθεί από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ η καταγραφή των ζημιών των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής, καθώς και να ολοκληρωθούν τάχιστα οι διαδικασίες αποζημιώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο καθώς και την Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνα Καλογήρου σχετικά με την πορεία καταγραφής των ζημιών μέχρι σήμερα.

Η ατζέντα της συζήτησης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περιελάμβανε και το ζήτημα της περαιτέρω προώθησης των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στη Δυτική Αττική.

Επιπλέον, συζητήθηκε η υλοποίηση σειράς δράσεων και ενεργειών που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια της αγροτικής παραγωγής της περιοχής της Δυτικής Αττικής, των οποίων η πορεία θα αξιολογηθεί και από τον ίδιο τον υπουργό.

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας, κ. Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε:

«Σήμερα, είχα μία άκρως εποικοδομητική και ουσιώδη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό. Τέθηκε επί τάπητος μία σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τη Δυτική Αττική, με επίκεντρο βεβαίως την πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε τον τόπο μας.

Ο κ. Λιβανός άκουσε με προσοχή τις προτάσεις μου και αφουγκράστηκε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αναγεννηθεί ξανά η περιοχή μας.
Εκφράστηκε η απόλυτη βούληση της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να αξιοποιηθούν όλοι οι δυνατοί τρόποι προκειμένου να επιτευχθεί η αποζημίωση των πληγέντων.

Παράλληλα, με τον υπουργό, συζητήσαμε το θέμα της περαιτέρω ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στη Δυτική Αττική. Μια περιοχή όπου αναπτύσσεται διαρκώς η πτηνοτροφία, η καλλιέργεια – τυποποίηση φιστικιών, η αμπελουργία – οινοποιία, η κτηνοτροφία, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η παραγωγή οστράκων, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα κηπευτικά, καθώς και η αλιεία».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button