Συνάντηση εργασίας Κώτσηρα με Αμυρά για αντιπλημμυρικά και ρητινεργάτες Μεγάρων

Στο επίκεντρο της συζήτησης του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, κ. Γιώργου Κώτσηρα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γιώργο Αμυρά, τέθηκαν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής και το ζήτημα απασχόλησης των ρητινεργατών.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε θέματα συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Υπουργεία.
Εν συνεχεία, συζητήθηκαν ζητήματα αρμοδιότητας του Υφυπουργού Περιβάλλοντος σχετιζόμενα με την περιοχή της Δυτικής Αττικής και πιο συγκεκριμένα, εξετάστηκαν ενδελεχώς τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης πυρκαγιάς της 19ης Μαΐου 2021 που έπληξε την περιοχή του Αλεποχωρίου και ευρύτερα των Γερανείων Ορέων, καθώς και η ανάγκη άμεσης εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων στην Κινέτα, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2019.

Επίσης, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την περιοχή των Βιλίων και τις παρεμβάσεις που χρειάζονται να υλοποιηθούν, μετά τη δασική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου, ενώ όπως έχει γνωστοποιηθεί στις 15/11/2021 εγκρίθηκαν οι μελέτες αντιδιαβρωτικών έργων (προϋπολογισμού 20.284.246,72 ευρώ) της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και ήδη η σχετική χρηματοδότηση έχει τεθεί προς έγκριση από τη ΣΑΕ Φυσικών Καταστροφών και το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Στη συνάντηση εργασίας ανάμεσα στους κ.κ. Κώτσηρα – Αμυρά, συζητήθηκε επίσης και το θέμα των ρητινοκαλλιεργητών Μεγάρων, οι οποίοι επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του Μαΐου 2021. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, ήδη δρομολογούνται οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να ενεργοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ διάρκειας 7 ετών, το οποίο αφορά όσους άνεργους ρητινεργάτες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.

Τέλος, ετέθη επί τάπητος και το ζήτημα των αντιδιαβρωτικών έργων στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή Μάζι Μεγάρων.

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

«Είχα μία εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά, με τον οποίο συζητήσαμε θέματα συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Υπουργεία, καθώς και μία σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τη Δυτική Αττική και ειδικότερα τις περιοχές όπου επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και τις πλημμύρες των προηγούμενων ετών.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται η άμεση προώθηση των αντιπλημμυρικών έργων που είναι απαραίτητα να υλοποιηθούν τόσο στα Γεράνεια Όρη και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, όσο και στα Βίλια, προκειμένου οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής να θωρακιστούν όσο το δυνατόν καλύτερα απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική κρίση.

Τέλος, συζητήσαμε και το μείζον ζήτημα της απασχόλησης των ανέργων ρητινεργατών, μέσω ειδικού προγράμματος που δρομολογείται από τον ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να δοθεί μία λύση για τους εν λόγω ανθρώπους, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι η σημερινή Κυβέρνηση βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των συμπολιτών μας και αφουγκράζεται τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button