Επανεκκινεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Εμβολιασμός Γ. Κώτσηρα στο 2ο εμβολιαστικό του ΚΥ Μεγάρων και επίσκεψη κ. Αλεβίζου υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ

Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι 13:45 ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής δυτικής Αττικής της ΝΔ Γιώργος Κώτσηρας με σκοπό να εμβολιαστεί και να λάβει μέρος στην επιχείρηση «Ελευθερία» καθώς έχει προτάξει η κυβέρνηση ως βασικό μέρος του γενικότερου σχεδίου σταδιακής απεμπλοκής από την πανδημία.

Ο κ. Κώτσηρας, φθάνοντας, μετέβη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα όπου διενεργούνται οι εμβολιασμοί των πολιτών και βγαίνοντας είχε, για τουλάχιστον μισή ώρα, συνάντηση με την κ. Ελλάς Καρανάσιου, συντονίστρια του Κ.Υ. Μεγάρων, στην οποία παρέστησαν επίσης και ο υποδιοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Αλεβίζος Περικλής και ο συμπολίτης μας ιατρός κ. Αναστάσιος Καλλιάς.

Στο περιθώριο λοιπόν του εμβολιασμού του υφυπουργού προφανώς και έγινε λόγος για τα μακροχρόνια προβλήματα που μαστίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Μεγάρων και τα οποία είναι αναγκαίο τώρα να επιλυθούν όσο ποτέ άλλοτε, μιας και αυτήν την περίοδο το ΓΝ Θριάσιο μετά από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης όλοι γνωρίζουμε πως είναι νοσοκομείο νόσου covid-19 αποκλειστικώς.

Κατά την έξοδό του τόσο ο κ. Κώτσηρας όσο και ο κ. Αλεβίζος εξήραν το έργο του προσωπικού του Κέντρου και ερωτηθέντες απάντησαν πως έχουν κάθε δυνατή πρόθεση ούτως ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα το Κ.Υ. Μεγάρων να αποκτήσει στα βασικά τη λειτουργία που του πρέπει. Είναι σε εξέλιξη διορισμοί 4 μόνιμων ιατρών και όχι εποχικών ή ευκαιριακών όπως ανεφέρθη και το πλάνο τους στοχεύει στην απρόσκοπτη λειτουργία με υπευθυνότητα και έλεγχο «άνευ ασυδοσίας» όπως δήλωσε και η κ. Καρανάσιου, με σκοπό την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κόσμου προς το κέντρο και τούμπαλιν.

Ένας νέος άνεμος φαίνεται πως πνέει γύρω από την θεσμική και πρακτική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, το οποίο εξελίσσεται εδώ και αρκετές μέρες, αναμένονται ευχάριστες εξελίξεις για όλους τους δημότες του Δήμου Μεγαρέων.

Είναι σίγουρο βεβαίως ότι θα χρειαστεί να προσπαθήσουν όλοι, σε έναν κοινό αγώνα που σαν στόχο δεν είναι άλλος πέρα από τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των δημοτών, δεδομένου του αγαθού της Υγείας που αν μη τι άλλο αν απουσιάζουν οι θεματοφύλακές της απουσιάζει και η αξιοπρέπειά μας.
Είμαστε εδώ να ενισχύουμε τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες όλων όσων κινούνται με αυτόν τον γνώμονα και να παρατηρούμε την εξέλιξη.

Α. Μπακαούκας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button