Μόνος δρόμος για την λύτρωση η ενότητα

Εγκατεστημένοι παγερά σε νωθρές και σαθρές αντιλήψεις πολλών ετών στην ουσία δώσαμε τη συγκατάθεση μας στο σύστημα να πορευτούμε στον όλεθρο που είναι πλέον ορατός.

Αδιαφορία, άκρατος έως και κτηνώδης ατομικισμός, ωχαδερφισμός ,είναι τα συστατικά στοιχεία αυτού του οικοδομήματος, όπου το σύστημα αφουγκραζόμενο την ύπαρξη τους τα τροφοδότησε για να γίνει όσο το δυνατόν πιο στέρεο. Η εξουσία, ούσα ξένη και μακρινή αρχή, έχει απέναντι της όχι ισότιμους πολίτες αλλά υποταγμένους δούλους, φοβισμένους υπηκόους οι οποίοι βέβαια παρέδωσαν εθελοντικά στην πραγματικότητα τα πάντα. Ο καθένας μας τώρα νιώθει ένα χέρι να του σφίγγει το λαιμό όταν προσπαθώντας να δώσει λύση και στο παραμικρό πρόβλημα του από τα εκατοντάδες που τον ταλανίζουν, έρχεται αντιμέτωπος με το απόλυτο χάος και την αταξία. Πουθενά φως καμία ισορροπία σε κανένα επίπεδο αυτής της ανύπαρκτης πολιτείας, του οικοδομήματος μας. Εγκλωβισμένος ο καθένας στο μικρόκοσμο του ύψωσε τα τείχη του στον δίπλα του στο συνάνθρωπο του στην ίδια του την οικογένεια για να θωρακίσει την ψευδή του ευμάρεια το θηριώδες εγώ του. Αλλά έμεινε μόνος και θα χρειαστεί τον δίπλα, τον συνάνθρωπο, την οικογένεια στην προ των πυλών κατάρρευση.

Η ομάδα μας αρχίζει μια σειρά δράσεων που στόχο θα έχουν την ενότητα των πολιτών.

Για να μπορέσουμε να αντισταθούμε σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, ένας είναι ο δρόμος, η αυτοοργάνωση της κοινωνίας. Γιατί το σύστημα έχει δαπανήσει πολύ χρόνο και πολύ χρήμα, στο διχασμό μας, ενώ εμείς χρειαζόμαστε ίσως και μερικά λεπτά για να γίνουμε μια γροθιά.

Στηριζόμαστε στα πόδια μας με το να αλλάξουμε νοοτροπία και στάση ζωής. Η ενότητα είναι μια αφηρημένη έννοια εάν δεν συνοδεύετε από πράξεις. Η αλλαγή εκ των έσω είναι η πρώτη πράξη, είναι το αυτονόητο. Θεωρούμε ότι μετά από αυτό που ζούμε θα πρέπει να  έχουμε γίνει σοφότεροι. Η άκαρπη διαμαρτυρία δεν έχει αποτέλεσμα. Πως λοιπόν θα αντισταθούμε? Πως θα μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα?

Αυτό θα πρέπει να το απαντήσουμε όλοι εμείς. Τρόποι υπάρχουν πόλοι. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αρχίσουμε με την καλυτέρευση του εαυτού μας.

Κατόπιν δημιουργούμε  δίκτυα αλληλεγγύης, μέσα από τα οποία θα αναπτύξουμε την βιοτική μας αυτάρκεια, που θα είναι το όπλο μας για την αντίσταση στο σύστημα που μας δυναστεύει.

Αν όχι εμείς τότε ποιοι. Αν όχι τώρα πότε.

<<στο τέλος θα θυμόμαστε όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά την σιωπή των φίλων μας>>

                                                                                                         Martin Luther King jr

Blog: ekaep-hellas.blogspot.gr

Email: [email protected]

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button