Σύλλογος Γονέων 2ου Δημ. Ν. Περάμου: «9 τάξεις του σχολείου στερούνται θέρμανσης»

Ο Πρόεδρος Α/θμιας και Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Μεγαρέων απαντά στην καταγγελία του Συλλόγου

Ακολουθεί επιστολή του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου. Το megaratv επικοινώνησε άμεσα για το ευαίσθητο αυτό θέμα με τον αρμόδιο του Δήμου Μεγαρέων, κ. Σπύρο Τσιούνη, και μετά την καταγγελία του Συλλόγου ακολουθούν και οι απαντήσεις του.

Κύριοι,
εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Περάμου, καταγγέλουμε ότι 9 τάξεις του σχολείου μας στερούνται θέρμανσης! Εκλάπησαν από ομάδες ρομά οι εξωτερικές μονάδες των air condition από τις αρχές καλοκαιριού.

Η Δημοτική αρχή γνωρίζει το πρόβλημα από τον Ιούνιο περίπου και παρ’ όλα αυτά ακόμα δεν έχει δώσει λύση!

Οι γονείς, στην απελπισία μας, συγκεντρώσαμε ηλεκτρικά καλοριφέρ να δανείσουμε στις τάξεις!
Παρ’ όλα αυτά, αρκετές ακόμα δεν έχουν θερμαντικό σώμα. Τα παιδιά μας κάνουν μάθημα στο κρύο.

Για τα παραπάνω υπάρχουν έγγραφες αναφορές τόσο του συλλόγου γονέων όσο και της διεύθυνσης του σχολείου προς τον Δήμο και την πρωτοβάθμια, ωστόσο κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, κ. Τσιούνης, έχει πάψει να απαντά στα τηλέφωνα.
Ο δε Δήμαρχος είναι πολλάκις ενήμερος, και αναίσχυντα σήμερα μας δήλωσε ότι δε ντρέπεται καθόλου για αυτήν την κατάντια.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Παρακαλούμε θερμά να αναδείξετε το θέμα.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με τον κ. Τσιούνη, μας επιβεβαίωσε το πρόβλημα το οποίο υφίσταται μέχρι και σήμερα 23/11/21 και δημιουργήθηκε από το καλοκαίρι λόγω κλοπής όλων των εξωτερικών κλιματιστικών μονάδων.

Μας διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Μεγαρέων επιλαμβάνεται του θέματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως δήλωσε, και αύριο το πρωί παρουσία του ιδίου όπως ήταν προγραμματισμένο, θα μεταβεί ηλεκτρολόγος στο σχολικό κτήριο για να ενισχύσει τις ηλεκτρολογικές γραμμές του σχολείου καθώς θα τοποθετηθούν νέα θερμαντικά σώματα εσωτερικού τύπου μεγαλύτερης απαίτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αφ’ ενός την επίλυση του προβλήματος θέρμανσης των μικρών μαθητών και αφ’ ετέρου την απουσία κινδύνου να καταστραφούν ή να κλαπούν στο μέλλον καθώς δεν διαθέτουν εξωτερικές μονάδες. Αυτή η εξεύρεση λύσης ήθελε τον απαιτούμενο χρόνο και γι’ αυτό υπήρξε αυτή η χρονική καθυστέρηση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσιούνης.

Ερωτηθείς επίσης για τα καταγγελόμενα από τον Σύλλογο Γονέων και τους ισχυρισμούς ότι «δεν απαντά στα τηλέφωνα», ο κ. Τσιούνης ισχυρίστηκε ότι «δεν σηκώνω τηλέφωνα σε δύο συγκεκριμένους γονείς επειδή καταφέρονται με άσχημο τρόπο προς το πρόσωπό μου, ενώ εγώ ενεργώ και αναζητώ την καλύτερη λύση στο πρόβλημα του κτηρίου και των μαθητών».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button