Συγκέντρωση φορέων για το ζήτημα των Ορυχείων Βωξίτη την Πέμπτη 3/8/2017

Προσφάτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων έλαβε ομόφωνη αρνητική απόφαση για το ενδεχόμενο δημιουργίας από ιδιωτική εταιρεία Ορυχείου Βωξίτη στα Γεράνεια με τις ευνόητες εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες για το περιβάλλον και κατά συνέπεια για την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης κινητοποιεί τους πάντες σε διαρκή εγρήγορση και την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, ώρα 20:30, διοργανώνει “Κοινή αγωνιστική Συνεδρίαση Φορέων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου κατά της δημιουργίας Ορυχείου Βωξίτη στη Μεγαρίδα”.

Εχουν προσκληθεί για να παραστούν και να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Μεγάρων και Νέας Περάμου, οι Πρόεδροι του Ηρόδωρου και της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι των Κομμάτων, που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων, οι Βουλευτές της Περιφερείας Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου, εκπρόσωποι όλων των τοπικών φορέων, (Σύλλογοι, Σωματεία, Συνεταιρισμοί, Εργατικό Κέντρο) ,  οι πρώην Δήμαρχοι Μεγάρων και ο πρώην Νομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Αριστείδης Αρκουδάρης.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης ενόψει της συγκέντρωσης της προσεχούς Πέμπτης στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγάρων, δηλώνει:

«Το θέμα είναι σοβαρότατο και χρειάζεται εγρήγορση όλων και γενική κινητοποίηση.

Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του ζητήματος εκ του σύνεγγυς και δεν εφησυχάζουμε.

Πρέπει όλοι μαζί  ενωμένοι, δίχως αντιπαραθέσεις, αποφασισμένοι, να στείλουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κάθε συναρμόδιο παραλήπτη, ότι  ΔΕΝ θα επιτρέψουμε, φορείς και πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου,  να γίνουν Ορυχεία Βωξίτη στη Μεγαρίδα και για το λόγο αυτό περιμένω την Πέμπτη να υπάρξει καθολική  ανταπόκριση στην πρόσκλησή μου και δυναμική συμμετοχή στην αγωνιστική Συνεδρίαση όλων των τοπικών φορέων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου,  με την παρουσία εκπροσώπων όλων των κομμάτων της Βουλής  και Βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Βασιλείου.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button