Συγχαρητήρια του Γρ. Σταμούλη για τη νέα βράβευση του ΓΕΛ Νέας Περάμου

Ακολουθεί δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων.

Άλλο ένα Διεθνές Βραβείο (2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ) στην ταινία του ΓΕΛ Νέας Περάμου, “Μικρά Ασία 1922 – Νέα Πέραμος 2022: Μια θάλασσα μνήμη” (το προηγούμενο ανακοινώθηκε τον Αύγουστο στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου»), αυτή τη φορά στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ». Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. διοργάνωσαν τον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η αξιοποίηση και χρήση των οπτικοακουστικών τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών μικρού μήκους ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά με τη ματιά των νεότερων γενεών. Στον παρακάτω σύνδεσμο η ανακοίνωση των βραβείων: https://blogs.sch.gr/dertv/ και η ταινία στον σύνδεσμο https://youtu.be/XgEhbRWn-Jk

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης εκφράζοντας την ευαρέσκειά του και συγχαίροντας όλους τους συμμετέχοντες και προσωπικά την κα Σκληρού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όλα τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ, αλλά το “δικό μας” ΓΕΛ Νέας Περάμου εκπέμπει και μαγεύει. Αν αυτή η ταινία, η οποία κέρδισε το 2ο βραβείο στο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό της ΕΡΤ, βαθμολογείτο με βαθμό συγκίνησης, σίγουρα θα έπαιρνε “δέκα με τόνο”. Αισθάνομαι περήφανος για αυτά τα παιδιά και τους καθηγητές τους, πολύ περισσότερο που κέρδισαν μία σπουδαία διάκριση, μόλις δυο μήνες μετά την προηγούμενη! Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, τους καθηγητές και όλους τους συντελεστές αυτής της εξαιρετικής δημιουργίας.

Θέλω, επίσης, να συγχαρώ ξεχωριστά και για πολλοστή φορά τη διευθύντρια του Λυκείου, κα Θεοφανή Σκληρού, που είναι η “ψυχή” πίσω από αυτό το πάνθεο των διακρίσεων και μας κάνει διαρκώς περήφανους, με τις διδακτικές της αρετές, με το ταλέντο της στα πολυμέσα, αλλά και με τη μετάδοση της αξίας της ομαδικότητας. Μπράβο σας – και “εις ανώτερα”!»

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button