Στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής η ανακατασκευή τοιχίων στην παραλία Βαρέας Μεγάρων

Λ. Κοσμόπουλος: «Ένα έργο επιτακτικό για την οδική ασφάλεια, την εικόνα και την επισκεψιμότητα της περιοχής μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης»

Στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής εντάχθηκε η χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης και αντιμετώπισης προβλημάτων λόγω διάβρωσης και ανακατασκευής τοιχίων που έχουν καταρρεύσει στην παραλία Βαρέας Μεγάρων, ύψους 2.130.000 ευρώ, σύμφωνα με δελτίο τύπου του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου.

«Το πρόβλημα της διάβρωσης των τοιχίων των πεζοδρομίων στο παραλιακό μέτωπο των Μεγάρων είναι στη χειρότερη φάση από ποτέ, ενώ το σημείο αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, διέξοδο για άθληση για τους κατοίκους και επιπλέον και το κυριότερο η διάβρωση των τοιχίων αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την οδική ασφάλεια».

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, είχε κινητοποιηθεί και συνεργάστηκε με τον Δήμο Μεγαρέων, που ολοκλήρωσε τη μελέτη του έργου που καθυστέρησε λόγω θέσης στον αιγιαλό και εμπλοκής συναρμόδιων κυβερνητικών φορέων.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης από τον Δήμο Μεγάρεων, η Περιφέρεια Αττικής, με την συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη αποφάσισε να εντάξει στον προϋπολογισμό του 2022 την ανακατασκευή των τοιχίων στην παραλία Βαρέας Μεγάρων. Η Περιφέρεια Αττικής υπογράφει προγραμματική σύμβαση και το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του έτους.

Σχετικά ο κ. Κοσμόπουλος ανέφερε: «Είναι παραπάνω από αναγκαίο να ανακατασκευασθούν τα τοιχία των πεζοδρομίων στην παραλία της Βαρέας, καθώς η διάβρωση από την θάλασσα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα επικινδυνότητας για πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς και επιπλέον η περιοχή είναι πόλος έλξης επισκεπτών.

Ήταν από τις προτεραιότητές μου το έργο αυτό να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, ως επιτακτικό για την περιοχή μας, για την διέξοδο των πολιτών και την επισκεψιμότητα. Σήμερα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη».

Στο ίδιο κλίμα και με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης επεσήμανε με ανακοίνωσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:

«Ολοκληρώσαμε τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις για την αποκατάσταση του δρόμου και των πεζοδρομίων της Βαρέας, μετά από μακροχρόνιο αγώνα. Πολύ σύντομα θα υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, αφού με ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη κ. Κοσμόπουλου Ελευθ. το έργο προϋπολογισμού 2.130.000 € έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της περιφέρειας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button