Στις Βρυξέλλες ο Γρ. Σταμούλης έπειτα από πρόσκληση του Στ. Κυμπουρόπουλου

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, βρέθηκε στις Βρυξέλλες στο Συνέδριο με θέμα την «Υιοθέτηση βιώσιμων κι έξυπνων πολιτικών σε Αγροτικές περιοχές για ένα καλύτερο μέλλον», το οποίο διεξήχθη στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου από τις 18 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου.

Δείτε το δελτίο τύπου:

Στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες μετέβη ο Δήμαρχος Μεγαρέων όπου παρέμεινε επί τριήμερο (18 – 21 Νοεμβρίου) συμμετέχοντας στο συνέδριο με θέμα: «Υιοθέτηση βιώσιμων κι έξυπνων πολιτικών σε αγροτικές περιοχές για ένα καλύτερο μέλλον», που διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Στο συνέδριο συμμετείχαν από την Ελλάδα οι Δήμαρχοι Μεγαρέων, Σαλαμίνας, Ορεστιάδας, Κυνουρίας, Χάλκης, Σερίφου, Χαλκίδας, Μινώας πεδιάδος, Οροπεδίου Λασιθίου και ο Πρόεδρος του Δικτύου μικρών νησιών, επίσης συμμετείχαν Ακαδημαϊκοί και ειδικοί επιστήμονες.

Σκοπός αυτού του ταξιδίου ήταν η συζήτηση και ενημέρωση για τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί αγροτικών και άλλων θεμάτων, που αφορούν το μέλλον των Ευρωπαίων πολιτών.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Συμμετείχα σε ένα σημαντικό συνέδριο στην έδρα του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ύστερα από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος ήταν και η ψυχή του συγκεκριμένου συνεδρίου, με θέμα την ανάπτυξη της υιοθέτησης βιώσιμων και έξυπνων πολιτικών που μπορούν να εφαρμοστούν σε αγροτικές περιοχές για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο συνέδριο αυτό εγώ και οι άλλοι Ελληνες Δήμαρχοι, που συμμετείχαμε, είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα με ειδικούς επιστήμονες και Ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να ενημερωθούμε για τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, να βρεθούμε και να συζητήσουμε στο περιθώριο του συνεδρίου με Ελληνες Ευρωβουλευτές όπως η Μαρία Σπυράκη και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ηταν ένα εξαιρετικά χρήσιμο και σημαντικό συνέδριο, διότι αποκτήσαμε γνώσεις και ανοίξαμε δρόμους, που θα εκμεταλλευτούμε για να ωφεληθεί ο τόπος και ο Δήμος στο μέλλον.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button