Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη με Πανσέληνο στην Κρήνη Θεαγένους

Η πανσέληνος του καλοκαιριού ντύνεται με μουσικά χρώματα, με συναυλία με τον Στέφανο Κορκολή και την Σοφία Μανουσάκη στο χώρο της Κρήνης του Θεαγένους, την Παρασκευή 27 Ιουλίου, στις 21:00, σε μια διοργάνωση της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, που συνδυάζει πολιτισμό και ψυχαγωγία, μουσική και ξενάγηση στα αρχαιολογικά μνημεία στην πόλη των Μεγάρων.

Μετά τις άκρως επιτυχημένες συναυλίες, στην Όπερα του Καΐρου, στη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, στο Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και στην αίθουσα Aula Magna του Βουκουρεστίου όπου παρουσίαστηκε για πρώτη φορά ο μελοποιημένος Κ.Π. Καβάφης του Στέφανου Κορκολή, ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας μαζί με την εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη, μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο της μελοποιημένης ποίησης.

Θα ακουστούν συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, όπως Θεοδωράκης, Χατζιδάκης, Μικρούτσικος, Λάγιος, Σπανός, κ.ά., όπως επίσης και μελοποιημένα ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Οδ. Ελύτη, Γ. Σεφέρη (σε πρώτη εκτέλεση ), σε σύνθεση Στέφανου Κορκολή.

Ερμηνεία: Σοφία Μανουσάκη
Σαξόφωνο-φλάουτο: Βασίλης Δεφίγγος
Πιάνο : Στέφανος Κορκολής
Παραγωγή: ΚΡΙΚΟΣ

Οι αρχαιολογικοί χώροι, η Κρήνη του Θεαγένους και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, θα παραμείνουν ανοιχτοί τη βραδιά της Πανσελήνου, 27 Ιουλίου, για επισκέπτες, με δωρεάν είσοδο.

«…ετούτη η αρχαιότατη Κρήνη, ευλόγως συγκεντρώνει επάνω της όλο το ενδιαφέρον που θα έδειχναν οι σημερινοί Μεγαρείς για τα άλλα χαμένα Μνημεία των Μεγάρων…

Ετούτη άλλωστε η Κρήνη το αξίζει και από μόνη της το ενδιαφέρον μας: Το πάθος των Ελλήνων με τις υδρεύσεις των πόλεων ήταν γνωστό από την εποχή των Αχαιών… Μέσα στο πλαίσιο ενός τέτοιου υδροτεχνολογικού πολιτισμού, η Μεγαρική κρήνη είναι πρότυπη κατά το μέγεθος, κατά τις αρχιτεκτονικές λύσεις αλλά και τις εξαντλητικές κατασκευαστικές λεπτομέρειες» γράφει ο καθηγητής Θ. Π. Τάσιος για την Κρήνη του Θεαγένους.

Η συναυλία με τον Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη, με μελοποιημένη ποίηση, υπό τον τίτλο «Τραγουδάμε τους ποιητές μας…», αποτελεί μια καταπληκτική ευκαιρία για ψυχαγωγία το καλοκαίρι στην πόλη και την προσέλκυση επισκεπτών, όσο και για επίσκεψη των αρχαιολογικών χώρων την λαμπερή νύχτα της πανσελήνου.

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button