Στα Μέγαρα τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Στον σχεδιασμό της προετοιμασίας για τη διοργάνωση των θερινών Ολυμπιακών αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το έτος 2024, θα λάβει χώρα τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στα Μέγαρα κατά τη διέλευσή της προς Αθήνα, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που ενέκρινε τους σταθμούς υποδοχής κατά τη διαδρομή της.

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρεται: Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με επιστολή της στον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη αναφέρει τα παρακάτω:
«Δεδομένου του ιδιαίτερου συμβολισμού της Ολυμπιακής Φλόγας, η υποδοχή είθισται να πραγματοποιείται με τιμές Αρχηγού Κράτους και αποτελεί πάντα αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος καθώς μεταδίδεται από εγχώρια και διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, ειδησεογραφικά πρακτορεία και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Για τον λόγο αυτό η επιλογή της πόλης σας ως σταθμού της Ολυμπιακής Φλόγας, την τιμά και την καθιστά ιδιαιτέρως σημαντική και καθοριστική στην υλοποίηση της όλης διοργάνωσης».

Για να επιτευχθεί αυτό το τόσο σπουδαίο γεγονός για τον Δήμο μας και για την πόλη των Μεγάρων είχαν προηγηθεί οι σχετικές ενέργειες από τον δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη και με σημαντική βοήθεια από τον συμπολίτη κ. Σπύρο Καλοζούμη, που είναι μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, δήλωσε:
«Ο Δήμος μας θα αναλάβει την υποστήριξη της διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας με λαμπαδηδρομία και τελετή υποδοχής στα Μέγαρα και το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης θα καταρτιστεί προσεχώς ύστερα από υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Μεγαρέων και της Ολυμπιακής επιτροπής. Η πραγματοποίηση τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στα Μέγαρα αποτελεί ύψιστη τιμή για τον Δήμο μας».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button