Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος μεγάλη νικήτρια του τουρνουά «Αισχύλεια 2022»

Κατέκτησε το τουρνουά «Αισχύλεια 2022» για 2η φορά με κυριαρχική εμφάνιση

Στον μεγάλο τελικό του τουρνουά μπάσκετ, «Αισχύλεια 2022», η Νεανική Εστία Μεγαρίδος επικράτησε της Ακαδημίας Ελευσίνας με 82-45 και για 2η φορά έκανε δικό της το συγκεκριμένο τουρνουά.

Δελτίο τύπου της ομάδας αναφέρει: Η «φλόγα» μπήκε με μεγάλη διάθεση στην αναμέτρηση και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ακαδημία Ελευσίνας, ομάδα της Α ΕΣΚΑΝΑ η οποία έκανε την έκπληξη την πρώτη αγωνιστική ημέρα αποκλείοντας τον διοργανωτή Πανελευσινιακό.

Από νωρίς η άμυνα και η πίεση ήταν τα κύρια «όπλα» που έδωσαν στην ομάδα του του Γιώργου Μάνταλου την δυνατότητα να φτιάξει από νωρίς σημαντική διαφορά. Το ημίχρονο έκλεισε με τη ΝΕΜ να βρίσκεται με 27 πόντους μπροστά (47-20) δείχνοντας σημάδια βελτίωσής όχι μόνο στην άμυνα που ήταν το κύριο ζητούμενο αλλά και σε αρκετούς άλλους τομείς. Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού η ΝΕΜ δεν επανέλαβε τα λάθη που έκανε απέναντι στην Κόρινθο, ένα 24ωρο πριν συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο για 40’ αφήνοντας πίσω μια σειρά φιλικών αγώνων όπου δεν ικανοποίησε σε συγκεκριμένα κομμάτια στα οποία δουλεύουν οι παίκτες.

Ο Τάκης Υφαντής δεν ξέχασε την απόδοση της ομάδας του απέναντι στον ΚΑΟΚ, αλλά στάθηκε στην βελτίωση που είδε και την δουλειά που θα συνεχιστεί μέχρι η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στις επίσημες υποχρεώσεις της.

«Η γεύση που μας αφήνει το τουρνουά είναι γλυκόπικρη. Στο παιχνίδι απέναντι στην Κόρινθο παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των απαιτήσεων του αγώνα, μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο η απόδοση μας ήταν ικανοποιητική όπου γυρίσαμε και το παιχνίδι. Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε καλύτερη νοοτροπία, μιλήσαμε και είπαμε να ξεκινήσουμε να παίξουμε την άμυνα που μπορούμε να παίξουμε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Εμείς το συγκεκριμένο τουρνουά το είδαμε σαν μια καλή προπόνηση για να βελτιώσουμε τα λάθη μας, να δείξουμε πράγματα στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και τη δουλειά μας με στόχο να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button