Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό, συνεχίζεται η κατάσβεση στο πεδίο βολής

Συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς κοντά στο Πεδίο Βολής της Σχολής Πυροβολικού στου Καλόγηρου τα Μελίσσια που λόγω των ισχυρών ανέμων έχει φτάσει στην κορυφογραμμή του όρος Πατέρας στον “Κρύφτη”, με κατεύθυνση προς την περιοχή των Βιλίων, η οποία ξέσπασε το πρωί και συνεχίζει να σιγοκαίει έως και τώρα (20:45) χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια και εργοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή.

 

Παρότι η πυρκαγιά φαίνεται πως ξέσπασε νωρίς το πρωί, η πυροσβεστική έλαβε κλήση στις 11:38 και επιχείρησε άμεσα με 25 οχήματα, 70 πυροσβέστες, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα και με τη συνδρομή εθελοντών. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα στη δασική έκταση πίσω από το πεδίο βολής, η οποία δεν είναι προσβάσιμη και επιχειρούν μόνο από αέρος για την κατάσβεσή της.

 

Να σημειωθεί πως δεν υπήρχαν βολές του πυροβολικού σήμερα στην περιοχή, οπότε η πυρκαγιά δεν οφείλεται σε αυτές, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν αλλά αντιπετωπίστηκε άμεσα, καθώς κατά τη διάρκεια των βολών υπάρχουν αυξημένα μέτρα πυροπροστασίας με παρουσία πυροσβεστικών οχημάτων στην περιοχή. 

 

Σύμφωνα με πηγές από την ΠΥ η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ έχει ήδη συλληφθεί ένας ύποπτος ο οποίος αυτή τη στιγμή οδηγείται στον εισαγγελέα.

 

[Update 21.30]: Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) ένας 52χρονος ημεδαπός, ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

 

[Update 14/6/2016 – 17:30] Όσον αφορά τον 52χρονο μελισσοκόμο που συνελήφθη ως ύποπτος της πυρκαγιάς, παραδέχτηκε στην κατάθεσή του, πως άναψε φωτιά για να κάψει κάποια ξερά χόρτα και η φωτιά ξέφυγε.

Η πυρκαγιά στο σημείο του Πεδίου Βολής έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο δεν έχουν εφησυχάσει οι άνδρες της ΠΥ και θα συνεχιστούν οι ρίψεις νερού απο αέρος.

""

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

Παρόμοια άρθρα

Back to top button