Συνελήφθη 36χρονη συνεργάτιδα του Ξηρού στη Σαλαμίνα

Μια ακόμη σύλληψη για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και του σχεδίου “Γοργοπόταμος”, που ετοίμαζαν τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» σε συνεργασία με ποινικούς κρατούμενους για την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, πραγματοποιήθηκε εχθές (28/2/2015) από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
 
Πρόκειται για μια γυναίκα, ηλικίας 36 ετών, η οποία φέρεται ότι είχε ρόλο συνδετικού κρίκου, μεταξύ του Χρ. Ξηρού και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, καθώς και μεταξύ έγκλειστων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με συντρόφους τους εκτός φυλακών.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 36χρονη είχε συναντήσεις στις φυλακές με ηγετικά στελέχη των «Πυρήνων», μετέφερε αλληλογραφία και άλλα πράγματα, ενώ είχε παραδώσει, εκτός των άλλων, και μεγάλο χρηματικό πόσο στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.
 
Η ανακοίνωση της Αστυνομάς:
“Σε συνέχεια χθεσινών Ανακοινώσεων από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και τη σύλληψη δύο ημεδαπών, ανακοινώνεται ότι συνελήφθη επιπλέον, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, 36χρονη ημεδαπή, σε εκτέλεση σχετικού Εντάλματος του Ειδικού Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών.
 
Συγκεκριμένα, η 36χρονη εντοπίστηκε χθες (28.02.2015) το απόγευμα, σε περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων και ενδελεχών ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), και συνελήφθη βάσει του εντάλματος με την κατηγορία της ένταξης στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
 
Η συλληφθείσα προσάγεται σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση του σχετικού Εντάλματος.
 
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.
 
Υπενθυμίζονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας”.

 

Ακολουθεί η συνέντευξη τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των δύο συνεργατών του Ξηρού

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button