Συνεχίζεται με επιτυχία το πιλοτικό Πρόγραμμα Ασφαλούς Διαχείρισης Κενών Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση συλλογής κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2015 με τη μέριμνα του Δήμου Μεγαρέων, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

 

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος Ασφαλούς Διαχείρισης Κενών Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων, στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος Μεγαρέων με πρωτοβουλίες του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Δήμα.

 

Στη δεύτερη φάση συλλογής συμμετείχαν 28 παραγωγοί-χρήστες φυτοφαρμάκων, οι οποίοι εφάρμοσαν την ορθή πρακτική του τριπλού ξεπλύματος, των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

 

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά θετικό και ενθαρρυντικό για τον τόπο μας, αφού συλλέχθηκε ανακυκλώσιμο υλικό καθαρού βάρους 296 κιλών, ήτοι σχεδόν το διπλάσιο, σε σχέση με την πρώτη συλλογή που είχε γίνει τον Ιούλιο 2015.

 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Δήμας εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του προς τους αγρότες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button