Συμβολική χειρονομία μαθητών ΚΔΑΠ Μεγάρων προς μαθητές 3θέσιου δημοτικού στο Καστελόριζο

Ομάδα μαθητών των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του δήμου Μεγαρέων ανέλαβε να υλοποιήσει μία σπουδαία πρωτοβουλία με ιδιαίτερο συμβολισμό, όπως ανακοινώνει δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας του δήμου.

Ζωγράφισαν δύο πανέμορφους πίνακες με θέμα »Χαιρετισμός στο Καστελόριζο” και τους έστειλαν στους μαθητές του τριθέσιου δημοτικού σχολείου στο ακριτικό Καστελόριζο και μαζί απέστειλαν φανέλες για τους 31 μαθητές και τις τρεις δασκάλες με το λογότυπο των ΚΔΑΠ Μεγάρων και Νέας Περάμου.

Ψυχή αυτής της όμορφης πρωτοβουλίας είναι η συμπολίτισσα Μανέτα Βασιλική, δασκάλα εικαστικών στο 1ο και 4ο ΚΔΑΠ Μεγάρων και Νέας Περάμου η οποία μίλησε γι’ αυτή τη δράση λέγοντας τα εξής:

«Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι παιδαγωγικοί χώροι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, που προσφέρουν χαρά και διασκέδαση κι έχουν σκοπό να παρέχουν παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ατομικές ή ομαδικές, να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς, που εργάζονται.
Τα παιδιά κάνουν φιλίες, δυναμώνουν τις ήδη υπάρχουσες και εξελίσσουν τα ταλέντα τους και τις δεξιότητές τους μέσα από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν.

Στο δήμο Μεγαρέων λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου, από το 2016 πέντε ΚΔΑΠ, τέσσερα στα Μέγαρα και ένα στη Νέα Πέραμο, απασχολούνται πεντακόσια (500) παιδιά και διδάσκουν πενήντα (50) εκπαιδευτικοί.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες όπως καλλιτεχνικά εργαστήρια, μουσικοκινητική αγωγή, μοντέρνο χορό, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρια πληροφορικής, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, πειράματα, θεματικά πάρτυ και άλλες.

Οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται είναι καθηγητές Εικαστικών,Μουσικοί, Θεατρολόγοι, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Καθηγητές Χορού, Μουσικοπαιδαγωγοί, Γυμναστές, Κοινωνικοί λειτουργοί, Καθηγητές Μουσικοκινητικής, Φυσικοθεραπευτές και εκπαιδευτές Ρομποτικής.

Στο πλαίσιο απασχόλησης κι εκπαίδευσης με εικαστικές εργασίες ομάδες, που συμμετείχαν συνολικά 48 παιδιά από τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο, ετοίμασαν διάφορες εικόνες με θέμα «Χαιρετισμός στο Καστελόριζο», ένα εικονικό ταξίδι από τα Μέγαρα στο ακριτικό Καστελόριζο που με το κατάλληλο κολάζ κατασκευάστηκαν δύο εκπληκτικοί πίνακες ζωγραφικής έτσι ώστε να σταλούν εκεί στο Δημοτικό σχολείο, στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική επανάσταση για την αποτίναξη του τούρκικου ζυγού.

Σκοπός μας ήταν να επικοινωνήσουν οι μαθητές μας με τους μαθητές του δημοτικού σχολείου στο Καστελόριζο και να αναπτυχθούν σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

Επίσης φτιάξαμε και στείλαμε μπλούζες με το λογότυπο των ΚΔΑΠ στους μαθητές και τις δασκάλες και φυσικά δώσαμε από μία σε κάθε παιδί, που συμμετείχε στις εργασίες.

Επιπλέον στείλαμε και το Βιβλίο του πρώην δημάρχου Μεγαρέων κ. Χρυσόστομου Σύρκου «Τα Μέγαρα η Πόλις μας», συνοδευόμενο από μία επιστολή των μαθητών μας κι ένα ποίημα, που γράφτηκε από μένα για το σκοπό αυτό με τη σημείωση ότι όλες αυτές οι εικόνες που έχουν φτιαχτεί από τους μαθητές μας θα γίνουν μία ιστορία κινούμενων σχεδίων με τη Βοήθεια του κ. Τάσου Λουκά, υπεύθυνου εργαστηρίου εικαστικών τεχνών του δήμου μας.

Η χειρονομία μας αυτή και οι εργασίες όλες έγιναν με πολύ αγάπη για το ακριτικό νησί του Καστελόριζου, την ιστορία και την λαϊκή παράδοση και όλους τους μικρούς μαθητές του τριθέσιου Δημοτικού σχολείου».

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, συνεχάρη όλα τα παιδιά για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία των ΚΔΑΠ των Μεγάρων και της Νέας Περάμου κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο όλων των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα της Βασιλικής Μανέτα , που διαχειρίστηκε την όλη δράση.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button