Συνεχίζεται η κατάληψη στο 2ο ΓΕΛ, συλλαλητήριο και εισαγγελείς σε σχολεία

Απόφαση για συνέχιση της κατάληψης πήραν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Μεγάρων με 180 υπογραφές. Το θέμα της συνέχισης ή μη της κατάληψης θα τεθεί ξανά αύριο Παρασκευή και για περαιτέρω κινητοποιήσεις θα συζητήσουν οι μαθητές του 2ου και με τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής τη Δευτέρα το πρωί.

 

Η τέταρτη ημέρα των πανελλαδικών κινητοποιήσεων βρίσκει τους μαθητές, εκτός από τις 384 καταγεγγραμένες καταλήψεις, ξανά στο δρόμο, σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στα Προπύλαια.

 

 

Ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνει πως στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας του Αρείου Πάγου, έχει ζητήσει από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εντοπίσει το διαχειριστή της σελίδας στο facebook, μέσω της οποίας συντονίστηκε το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για μαθητή ή όχι. Επανέλαβε ότι οι χαμένες διδακτικές ώρες θα αναπληρωθούν με κάθε τρόπο, χωρίς υπερωρίες για τους καθηγητές και πως θα επαναφέρει την προηγούμενη ρύθμιση που προέβλεπε αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών τα Χριστούγεννα, τα Σάββατα και κατά τις εκδρομές, και όχι μόνο στις διακοπές του Πάσχα, όπως προβλέπεται τώρα.

 

 

Την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελέων για τις καταλήψεις στα σχολεία ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παραπέμποντας τους συναδέλφους της σε παλαιότερη εγκύκλιο του 2009. Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός ζητεί από τους συναδέλφους της την πιστή τήρηση των οδηγιών που περιέχονται στην εγκύκλιο του κ. Τέντε, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων και να αποτραπεί η απώλεια ωρών για τους μαθητές.
 
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος ανέφερε ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πραγματοποιούνται καταστροφές κ.λπ. στα σχολεία, πρέπει να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι εξωσχολικοί ενήλικες δράστες, ενώ σε περιπτώσεις «εξεζητημένης εγκληματικής» συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές να ερευνάται εάν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλωθεί φαινόμενα καταστροφών, εξωσχολικών παρεμβάσεων κ.λπ.
 

 

Φωτογραφίες: INTIME NEWS

Παρόμοια άρθρα

Back to top button