Συνάντηση εκπροσώπων ομοσπονδίας Κινέτας – ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Θέμα η μείωση της τιμής του εισιτηρίου του προαστιακού

Προγραμματισμένη συνάντηση η οποία κλείστηκε έπειτα από επίμονες προσπάθειες της Ομοσπονδίας Σ. Κινέττας, είχαν στις 10-4-2014 ο πρόεδρος κ. Ε. Δαλάκας και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κινέττας κ. Ε. Κοκολογιαννάκης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Τόλιο για το θέμα της εξομοίωσης των εισιτηρίων του Προαστιακού στους σταθμούς Κινέττας και Μεγάρων. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο δήμαρχος Μεγάρων κ. Ι. Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δαλάκας εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της Κινέττας για την άδικη και παράλογη τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμφωνα με την οποία η Κινέττα αν και ανήκει διοικητικά στο δήμο Μεγάρων, υπάγεται στην ίδια τιμολόγηση με περιοχές του νομού Κορινθίας (Άγιοι Θεόδωροι). ). Έτσι για μετάβαση από Κινέττα προς Αθήνα το εισιτήριο είναι 6 ευρώ (όπως των Αγίων Θεοδώρων), ενώ από τα Μέγαρα προς Αθήνα είναι 3 ευρώ. Αντίστοιχα η μηνιαία κάρτα στοιχίζει από Κινέττα προς Αθήνα 120 ευρώ ενώ από Μέγαρα προς Αθήνα 60 ευρώ, και η ετήσια στοιχίζει από Κινέττα 1080 ευρώ ενώ από Μέγαρα 540 ευρώ. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ενώ προς Αθήνα η Κινέττα έχει εξομοιωθεί με το αυξημένο εισιτήριο των Αγίων Θεοδώρων, προς Κιάτο έχει εξομοιωθεί με την αυξημένη τιμή κάρτας των Μεγάρων. Έτσι η μηνιαία κάρτα από Μέγαρα και Κινέττα προς Κιάτο κοστίζει 120 ευρώ ( 70 ευρώ από Αγίους Θεοδώρους), ενώ η ετήσια κάρτα από τους σταθμούς της Κινέττας και των Μεγάρων κοστίζει 1080 ευρώ ( 630 ευρώ από Αγίους Θεοδώρους).

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να επιδείξει την ίδια κοινωνική ευαισθησία που έχει επιδείξει και σε άλλες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα στο δίκτυο Μαγούλα-Κορωπί όπου σε μία διαδρομή τόσο μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης το εισιτήριο κοστίζει 1.00 ευρώ (μειωμένο 0,50 ευρώ). Τόνισε πως η άδικη τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πλήττει τον εργαζόμενο, τον φοιτητή, τον κάτοικο της Κινέττας και μάλιστα σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική συγκυρία και ζήτησε το αυτονόητο. Ο σταθμός της Κινέττας να έχει το ίδιο κόμιστρο με το σταθμό των Μεγάρων εφόσον είναι περιοχή του δήμου Μεγάρων. Δηλαδή πλήρης εξομοίωση τιμής εισιτηρίου στους σταθμούς Κινέττας και Μεγάρων τόσο στη διαδρομή προς Αθήνα όσο και στη διαδρομή προς Κιάτο. Είναι απαίτηση των χιλιάδων κατοίκων της Κινέττας να αποκατασταθεί αυτή η ανισότητα μεταξύ των κατοίκων του δήμου Μεγάρων. Ο κ. Δήμαρχος ταυτιζόμενος πλήρως με τις θέσεις της Ομοσπονδίας παίρνοντας ξεκάθαρη θέση απαίτησε να γίνει αποδεκτό το δίκαιο αυτό αίτημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος και οι συνεργάτες του παρέλαβαν τα γραπτά αιτήματα και τα στοιχεία που υπέβαλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και δεσμεύθηκαν να το φέρουν προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο και να ανακοινώσουν γραπτώς την απόφασή τους.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button