Συμφωνία Μαρινάκη – Σταμούλη στο θέμα της μετονομασίας

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα πριν τις εκλογές, τόσο ο Δήμαρχος Ι. Μαρινάκης, όσο και ο επικεφαλής της «Ένωσης Πολιτών»,  Γρ. Σταμούλης, συμφώνησαν (για πρώτη φορά ίσως), και επιδιώκοντας να υφαρπάξουν την ψήφο των συμπολιτών μας από τη Νέα Πέραμο, για ψηφοθηρικούς λόγους ψήφισαν την αλλαγή του ονόματος του Δήμου Μεγαρέων.

 

Και μάλιστα, όλα έγιναν με βιασύνη, συζητώντας το θέμα ως κατεπείγον και στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα.

 

Ο Δήμαρχος  κ. Ι.  Μαρινάκης, ενώ επί τριάμισι χρόνια δεν έκανε ποτέ ένα δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τα προβλήματα της Νέας Περάμου, (καταμερισμός κονδυλίων, καθαριότητα, οδικό δίκτυο, ασφάλεια, ανεργία κ.λ.π.), λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο των συμπολιτών μας της Νέας Περάμου, «χρυσώνοντας το χάπι» με την μετονομασία του Δήμου Μεγαρέων.

 

Από την άλλη πλευρά ο κ. Γρ. Σταμούλης, ενώ λίγες μέρες πριν είχε ψηφίσει υπέρ της αναβολής του θέματος λόγω της σοβαρότητας του, «σύρθηκε» από τον νεοεισερχόμενο στον συνδυασμό του κ. Στ. Ν. Φωτίου, (νύφη χωρίς προίκα τον αποκαλούσε το 2010) και συναίνεσε με την διοίκηση Μαρινάκη, ψηφίζοντας και αυτός υπέρ της μετονομασίας του δήμου μας.

 

Εμείς στον συνδυασμό «ΤΩΡΑ» δηλώνουμε πως δεν μπορούμε να γίνουμε συνένοχοι σε παιχνίδια ψηφοθηρίας.

 

Πιστεύουμε ότι  ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τόση ελαφρότητα, στοχεύοντας στην καπήλευση της ψήφου των συμπολιτών μας στην Νέα Πέραμο.

 

Εμείς τηρούμε την πιο υπεύθυνη στάση, η οποία επιτάσσει να δώσουμε το λόγο στον  λαό,  μέσω μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, (όπως προβλέπεται από τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων Ν. 3463/06 αρθ. 216), που είναι το τοπικό δημοψήφισμα.

 

Η συμμετοχική δημοκρατία είναι αυτό που πιστεύουμε και θα υποστηρίζουμε πάντα. 

 

Και αυτό στην πράξη σημαίνει συγκεκριμένους θεσμούς και πολιτικές πρακτικές για να συμμετέχει στην λήψη των αποφάσεων για θέματα μείζονος σημασίας η κοινωνία των πολιτών. 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button