Συγκίνηση και αναμνήσεις στο φιλανθρωπικό αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων Βύζα και Παναθηναϊκού

Με σκόρ 7 – 4 και νικήτρια την τοπική ομάδα, έληξε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των Παλαιμάχων των ομάδων του Βύζα Μεγάρων και του Παναθηναϊκού, τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 το απόγευμα στο Εθνικό Στάδιο Μεγάρων, σε έναν αγώνα που διοργανώθηκε από τον Ηρόδωρο και το Δήμο Μεγάρων για φιλανθρωπικό σκοπό. Οι εισπράξεις θα δοθούν  στον Σύλλογο ΑμεΑ Μεγάρων.

 

Οι φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα όμορφο θέαμα  που προσέφεραν οι παλιές δόξες των ομάδων του Βύζα και του Παναθηναϊκού.

 

Αναμνήσεις πολλές και έντονη συγκίνηση.

 

Μορφές που προσέφεραν τεράστιες υπηρεσίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι έχουν γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου με τα χρώματα των εθνικών ομάδων αλλά και με τις φανέλες του Βύζα και του Παναθηναϊκού.

 

Επίσης στο γήπεδο είδαμε και τους παλαίμαχους της ομάδος  με πολλές διακρίσεις και σημαντικότατη προσφορά στο Βύζαντα,  Γιάννη Πολυχρόνη (Ζαγρή), Λευτέρη Κεφαλόπουλο, Θωμά Μωραϊτη, Αλέκο Φουρτουλάκη, Χάρη Πανταζή, Οδυσσέα Κάμπαξη, Κώστα Κάμπαξη, Σπύρο Σαλματάνη και Σπύρο Καλοζούμη (Ντερέκη), που τελευταία δραστηριοποιείται στο χώρο του κλασσικού αθλητισμού στο ΣΕΓΑΣ και προσφέρει πολλά στον τόπο μας από αυτή τη θέση.

 

Παρών στον αγώνα και ο πρόεδρος της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Δυτικής Αττικής κ. Μιχάλης Τζανόπουλος.

 

Διαιτητές του αγώνος ήταν οι Habilaj Adi (Α΄ημίχρονο), Χρόνης Γιώργος ( Β΄ημίχρονο) και Νίκος Καπρέτσος.

 

Στους παραπάνω αναφερόμενους προσφέρθηκαν  δώρα,  προϊόντα της Μεγαρικής γής.

 

Την ευθύνη όλης της διοργάνωσης είχε ο Ηρόδωρος και προσωπικά η κινητικότατη πρόεδρος , γυμνάστρια  Κα Γιάννα Ρήγα  η οποία στο χαιρετισμό της, ανέφερε μετά  τις ευχαριστίες προς όλους ότι η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε ως ιδέα από τον αντιπρόεδρο του Ηρόδωρου και δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Σταμούλη, ο οποίος είναι ο αεικίνητος βοηθός και πολύτιμος συνεργάτης της Προέδρου.

 

Εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους  στον αθλητισμό, στον συμπολίτη μας διεθνή άσσο του Βύζαντος και του Παναθηναϊκού Σάκη Κουβά όπου ο Δήμαρχος κατά την απονομή εκφράστηκε με θερμά λόγια τονίζοντας το ήθος του και την τεράστια προσφορά του στο σύλλογο και στα Μέγαρα, τιμητική πλακέτα επίσης απένειμε στον αρχηγό της ομάδας του Παναθηναϊκού Μίμη Δομάζο.

 

Στον Δημήτρη Σαραβάκο  την απονομή έκανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Μιχάλαρος, στον Γιώργο Γονιό την απονομή έκανε ο αντιπρόεδρος του Ηρόδωρου κ. Γιάννης Σταμούλης, στον αθλητικογράφο κ. Αρη Γάτα την απονομή έκανε ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης και στον κ. Γιώργο Γιάνναρο εκπρόσωπο του γνωστού εφοπλιστή και δωρητή κ. Θανάση Μαρτίνου για την μεγάλη βοήθεια που έχει προσφέρει στον Ηρόδωρο, την απονομή έκανε η πρόεδρος του Ηρόδωρου Κα Γιάννα Ρήγα.

 

Εκ μέρους της ομάδος του Παναθηναϊκού στο σύντομο χαιρετισμό του ο Νίκος Τζουνάκος ευχαρίστησε το Δήμο και το Δήμαρχο Μεγαρέων για την πρόσκληση και την όλη φιλοξενία τονίζοντας ότι οι παλαίμαχοι συνεχίζουν με ζήλο και προθυμία να αγωνίζονται στο πλαίσιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να στηριχθούν οικονομικά άτομα ή φορείς που έχουν τέτοια ανάγκη.

 

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το εναρκτήριο λάκτισμα του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ποδοσφαιριστών του Βύζαντος που έφυγαν από τη ζωή πρόωρα, Δήμου Κουστέρη, Σούλη Μακρυγιάννη και Γιώργου Κοντόπουλου.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης εκφράζει και δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσους αγωνίστηκαν στο χθεσινό αγώνα, όσους είχαν την ιδέα και εργάστηκαν για την άψογη διεξαγωγή της ποδοσφαιρικής συνάντησης, τη διοίκηση του Ηρόδωρου, τους συλλόγους των παλαιμάχων Βύζαντος και Παναθηναϊκού, τους διαιτητές τον Πρόεδρο της ΕΠΣΔΑ και όλους τους φιλάθλους που βοήθησαν με την φυσική τους παρουσία στο γήπεδο να συγκεντρωθούν χρήματα για τα ΑμεΑ.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον συμπολίτη μας κ. Γιάννη Μουρτζούκο, πρόεδρο του συλλόγου επιχειρηματιών καταστημάτων ειδών εστίασης και ψυχαγωγίας Μεγάρων, που παρέθεσε δωρεάν το δείπνο στην αίθουσα Ιφινόη του συγκροτήματος “Le Mirage”, στα μέλη της αποστολής της ομάδος του Παναθηναϊκού και των παλαιμάχων του Βύζα αμέσως μετά τον αγώνα.

 

Η ομάδα του Παναθηναϊκού κατέβηκε στο γήπεδο με αρχηγό τον αειθαλή Στρατηγό Μίμη Δομάζο που αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η φιλοξενούμενη ομάδα παρατάχθηκε με τους εξής:  Αστράς,  Φούκος, Αθανασόπουλος, Γονιός, Μαραγκός, Σίμος, Φυλακούρης , Δομάζος, Πατσιαβούρας, Σαραβάκος, Λαγωνικάκης, Τομάρας, Γραμματικός, Θεοδωρέλος. Παρόντες ήσαν στο γήπεδο επικεφαλής της αποστολής από το Δ.Σ. του Συλλόγου του Παναθηναϊκού ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Θεοφάνης, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Τζουνάκος και το μέλος Γιώργος Ροκίδης.

 

Από το Βύζαντα είδαμε στο γήπεδο να αγωνίζονται οι: Μαυροειδής,Κόκκαλης, Χαλάς, Κάρμαν, Προίσκος, Πανταζής, Μαργέτης, Γιαννακάρης, Κυριακόπουλος, Χονδρόπουλος, Μπεθάνης, Φρυγανάς, Ζωγράφος, Καλαϊτζής, Βασίλαινας, Βαλσαμάκης, Πατσίρης, Λάγιος, Πανταζής Μάκης, Γιαλούρης, Διπλάρας, Γεωργακής, Πολυχρόνης, Μπατάκος, Μπουκάρας, Ευαγγελάτος. Επίσης αγωνίστηκαν οι παλαίμαχοι Μελέτης Παπαθανασίου (ο μεγαλύτερος όλων, 77 ετών), Τάσος Εμμανουήλ και Τζίμης Βαρελάς.

 

Με τη φανέλα του Βύζαντος αγωνίστηκαν για λίγο ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης και ο Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Φωτίου.

 

Προπονητές της ομάδας ήταν οι παλαίμαχοι Ιερόθεος  Κορόγιαννης  και Γιάννης Σταυράκης.

 

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό ρεπορτάζ από τον αγώνα και τις βραβεύσεις:

Παρόμοια άρθρα

Back to top button