Συγκέντρωση με θέμα: Εγκληματικότητα και Παραβατικότητα

Στις 30 Μαΐου 2011 στο Στρατουδάκειο Πολιτισιτικό Κέντρο, έγινε συγκέντρωση πολιτών με τη συμμετοχή πολλών φορέων από επαγγελματίες της πόλης μας, σχετικά με την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα που παρατηρείται στις μέρες μας.

Ψήφισμα προς το Δήμο: Αν δεν μας προστατέψετε θα είστε υπεύθυνοι για ότι γίνει»
Σε ένα ανοιχτό προσυμβούλιο προχώρησαν φορείς και πολίτες της πόλης μας τη Δευτέρα 30 Μαΐου στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο με θέμα την εγκληματικότητα. Ένα φαινόμενο που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό, δεδομένου ότι οι πολίτες καταγγέλλουν κατά καιρού περιστατικά κλοπών τόσο στο Τοπικό Τύπο όσο και στην αστυνομία, που όπως δηλώνουν δεν τους προστατεύει επαρκώς. Με αφορμή λοιπόν την κατάσταση αυτή που επιδεινώνεται συνεχώς, προηγήθηκε συνάντηση με τους κ. Σακελλαρίου, Ζάλη και Κουβά, οι οποίοι παρέπεμψαν τους πολίτες να προβούν σε ανοιχτή συζήτηση, όπως και έγινε τη Δευτέρα το βράδυ.

 

Πολίτες και φορείς: Ζητάμε προστασία: Στη συζήτηση ακούστηκαν πολλές απόψεις, όπως η δημιουργία επιτροπής που θα εκπροσωπήσει όλους τους συμπολίτες στο Δήμο, προκειμένου να βρεθεί λύση. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης κ. Β. Κουβάς, ο οποίος πρότεινε σε μη βεβιασμένες κινήσεις, με συνεχή επικοινωνία με το Δήμο μέχρι το πρόβλημα να επιλυθεί. Ο κ. Κουβάς δήλωσε ότι ο Δήμαρχος γνωρίζει την κατάσταση και έχει στείλει ήδη διαβήματα προς τον αρχηγό προστασίας του πολίτη. Τελικά, ένας αριθμός πενήντα ανθρώπων κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχιακό κατάστημα Μεγάρων και κατέθεσαν ψήφισμα προς το Δήμο, την ώρα που διεξαγόταν Δημοτικό Συμβούλιο. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ Κεφαλόπουλος, διάβασε το ψήφισμα χωρίς να ανοίξει το θέμα και αποφασίστηκε συνάντηση την επόμενη μέρα για τις ενέργειες που θα γίνουν ,ενώ το ψήφισμα αναφέρεται και σε συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη πλατεία Ηρώων καθώς όπως έλεγαν και ξανά έλεγαν οι πολίτες: «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button