Νέο μέτωπο πυρκαγιάς έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Κανδηλίου

Νέο μέτωπο πυρκαγιάς έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Κανδηλίου, στα Αλωνάκια, σε διαφορετικό σημείο από την χθεσινή πυρκαγιά στο πεδίο βολής.

 

Στο σημείο αυτή τη στιγμή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 9 άτομα πεζοπόρου τμήματος, καθώς επίσης τα αεροπλάνα και ελικόπτερα της Π/Υ που επιχειρούσαν ήδη στις εστίες της χθεσινής πυρκαγιάς. Παράλληλα, στις εστίες της πυρκαγιάς παρέχουν βοήθεια και 10 εθελοντές από την Εθελοντική Ομάδα Κούρος, υποδεικνυόντας στους Πυροσβέστες διάφορα μονοπάτια και διαδρομές, ενώ επιχείρησαν κατάσβεση σε δύσβατα σημεία.

 

[Update 17:30]

Την ίδια ώρα, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 13:30 η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 09:00 της Τρίτης 14/6/2016 στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας. Δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο.

 

Όσον αφορά τον 52χρονο μελισσοκόμο που συνελήφθη χθες ως ύποπτος της πυρκαγιάς, παραδέχτηκε στην κατάθεσή του, πως άναψε φωτιά για να κάψει κάποια ξερά χόρτα και η φωτιά ξέφυγε.

Η πυρκαγιά στο σημείο του Πεδίου Βολής έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο δεν έχουν εφησυχάσει οι άνδρες της ΠΥ και θα συνεχιστούν οι ρίψεις νερού απο αέρος.

 

Συνολικά, μαζί με τις πυρκαγιές στις γειτονικές περιοχές Παλαιοκούνδουρα και Παλαιοχώρι, επιχειρούν  219 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 11 εναέρια μέσα.

 

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

"Πυρκαγιά

Παρόμοια άρθρα

Back to top button