Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου στο νέο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης απέστειλε στον εψηφισμένο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. κ.  Κωνσταντίνον, αμέσως μετά την εκλογή του, το εξής συγχαρητήριο μήνυμα:

 

« Σεβασμιότατε,

 

Ο Δήμος Μεγαρέων σας απευθύνει τις εκ βαθέων προσρήσεις κι ευχές για την ανάδειξή σας εις το αξίωμα του Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος.

 

Σας δηλώνουμε ότι ο κόσμος αυτή την εποχή, που βιώνουμε την τεράστια οικονομική, πνευματική, πολιτισμική και πολιτική κρίση, έχει ανάγκη από άξιους Ποιμενάρχες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν την αξία και το πνεύμα του Χριστιανισμού.

 

Το πλουσιότατο και πολυσχιδές έργο, που έχετε στο ενεργητικό σας στον εκκλησιαστικό χώρο, αποτελεί λαμπρό προοίμιο για ακόμη πιο λαμπρή διακονία, από την έπαλξη του Μητροπολιτικού Θρόνου, όπου πάντα θα σας συνοδεύουν η εκτίμηση και η αγάπη μας.

 

Σεβασμιότατε,

 

Οι πολίτες της Μεγαρίδας επιθυμούν συνεργασία σε πνεύμα ειρήνης, αγάπης,  συνεννόησης, ενότητας και ευγενικής προσφοράς.

 

Έχουμε δε χρέος να συμπορευθούμε εν Χριστώ για ανάπτυξη, πρόοδο και προκοπή του τόπου και του λαού μας.

 

Ευχόμαστε ολόψυχα, την από Θεού ενίσχυση και σκέπη για το τόσο σημαντικό, πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο, που αναλαμβάνετε και θα σας συμπαρασταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου οι προσπάθειές σας να ευοδωθούν.

ΑΞΙΟΣ  !»

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button