Σεμινάριο οδικής ασφάλειας στον Ασπρόπυργο

Μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης Α/Βάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής και της Εθελοντικής Ομάδας Ασπροπύργου ΄΄ΘΡΙΑ, συμμετείχαμε στις 8-12-13 στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «την ζωή μου αγαπώ ασφαλώς κυκλοφορώ». Ο σύλλογός μας δημιούργησε στον προαύλιο χώρο του πνευματικού κέντρου Ασπροπύργου, πρότυπο κυκλοφοριακό πάρκο, για νεαρούς ποδηλάτες.

kouros1

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολούθησε αφορούσε κυρίως σε παιδιά και περιελάμβανε την αναγνώριση και χρήση των πινακίδων ΚΟΚ (π.χ. κίνδυνος –υποχρέωση-απαγόρευση), την χρήση του κράνους, του φωτεινού σηματοδότη κ.α, ενώ το πρακτικό μέρος περιελάμβανε την εκμάθηση της ορθής οδήγησης ποδηλάτου στο πρότυπο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, συνοδευόμενα από μέλη του συλλόγου, φορώντας πάντα κράνος και ενημέρωσηχρήση των πινακίδων ΚΟΚ που επιδεικνύονταν στην ΄΄μικρή βόλτα΄΄ αυτή. Περισσότεροι από σαράντα νεαροί ποδηλάτες συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο είχε διάρκεια μία ώρα περίπου. Υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν σε εθελοντική βάση ο Υπαρχ/κας ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήριος.

kouros2

Επίσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου, έλαβε χώρα ενημέρωση-ομιλία στο προαναφερθέν θέμα, σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, με ομιλητές τους: Κ. Βαλσαμάκη Μανούσο Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Διοικητή Τροχαίας Ελευσίνας, Κα Γωγώ Σταματοπούλου Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Α/Βάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, Κ. Ρουχωτά Άγγελο συγκοινωνιολόγο, αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ΄΄Πάνος Μυλωνάς΄΄. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Ασπροπύργου Κος Μελετίου Νικόλαος, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

Να συγχαρούμε τους διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής και ιδιαιτέρως τον κύριο Βασίλη Δέδε για την πρωτοβουλία της συνδιοργάνωσης εκδήλωσης με θέμα την Οδική Ασφάλεια και ευχόμαστε καλό ξεκίνημα στον νεοσύστατο σύλλογό του.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button