«Ο Θέογνις»: Κινηματογραφική βραδιά με την ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά»

Σχετική ανακοίνωση του «Θέογνι» αναφέρει:

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου θα προβληθεί η ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά» (The King’s Speech, 2010) στην αίθουσα του συλλόγου «Ο Θέογνις». Η προσέλευση θα ξεκινήσει στις 20:00 και η προβολή στις 20:15.

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία του πρίγκιπα Αλβέρτου, που αργότερα γίνεται βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄, και αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα τραυλισμού. Με τη βοήθεια λογοθεραπευτή και τη στήριξη της συζύγου του, προσπαθεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες του. Μετά την παραίτηση του αδελφού του, ανεβαίνει στον θρόνο και καλείται να μιλήσει δημόσια σε μια κρίσιμη περίοδο.

Πρωταγωνιστούν οι Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter και Guy Pearce. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Tom Hooper, ενώ η διάρκεια της ταινίας είναι 1 ώρα και 58 λεπτά.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button