ΔΤ για την ανέγερση μουσειακού πολιτιστικού κέντρου

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 στην περιφέρεια Αττικής πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του περιφερειάρχη Κου Ιωάννη Σγουρού, του καθηγούμενου της ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Χρυσόστομου Κουλουριώτη, του αντιδημάρχου Μεγαρέων Κου  Κλεάνθη Βαρελά καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Οικονομικών.

Η συνάντηση είχε σκοπό την ένταξη του υπό ανέγερση συνεδριακού, μουσειακού, πολιτιστικού κέντρου της Ιεράς Μονής Μαζίου στο ΕΣΠΑ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Κος Ιωάννης Σγουρός εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχιστεί το έργο και έθεσε τους όρους και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος Μεγαρέων ως φορέας υλοποίησης σε συνεργασία με τους υπευθύνους της Ιεράς Μονής, ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη πρόταση ένταξης στο ΕΣΠΑ για την αποπεράτωση αυτού του μεγάλου έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση τονίστηκε από όλους η σημαντικότητα του έργου και τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η περιοχή του Δήμου Μεγαρέων σε τουριστικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button