Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 θα γίνει η τελετή της ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ.Κωνσταντίνου.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη θα γίνει στην Πλατεία Ηρώων ώρα 4 το απόγευμα.

 

Θα παραστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας και πολλοί άλλοι Μητροπολίτες.

 

Επίσης θα παραστούν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Υπουργοί, Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, Αντιπροσωπείες των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Λαογραφικοί Σύλλογοι, Πρόσκοποι, Οδηγοί και ο λαός.

 

Η τελετή στην Πλατεία Ηρώων προβλέπεται να είναι σύντομη.

 

Θα υποδεχθεί και θα καλωσορίσει στα Μέγαρα το νέο Μητροπολίτη με ομιλία που θα κάνει μόνο ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης και θα υπάρξει αντιφώνηση εκ μέρους του Μητροπολίτου κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

 

Ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος θα παραδώσει την εξουσία στον νέο Μητροπολίτη κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ δίδοντάς του την Ποιμαντορική Ράβδο και ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης θα του προσφέρει χρυσούν Εγκόλπιο.

 

Στη συνέχεια εν πομπή θα μεταβούν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Μεγάρων όπου και θα γίνει το εκκλησιαστικό λειτουργικό και οι ομιλίες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button