«Μαζί με Όραμα»: Έμμεση φίμωση της Αντιπολίτευσης από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»:

«Πολιτικοί ελιγμοί και έμμεση φίμωση της Αντιπολίτευσης από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.»

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου 16ης Ιουνίου 2020 θα μείνει γραμμένη στις μαύρες σελίδες του δήμου Μεγαρέων. Η συμπεριφορά και οι τακτικισμοί του προέδρου κ. Καράμπελα μας υποχρέωσαν να αποχωρήσουμε από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων.

Όπως είναι γνωστό, βάση του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, ο χρόνος που αφιερώνεται για να τεθούν θέματα προ της ημερήσιας διάταξης από τους επικεφαλής των συνδυασμών και τους λοιπούς δημοτικούς συμβούλους ορίζεται στην μία ώρα. Στην τελευταία συνεδρίαση ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, με την ανοχή του προέδρου, έκαναν τοποθετήσεις και συμμετείχαν σε διαλόγους, αναλώνοντας μεγάλο μέρος του χρόνου της μίας ώρας και αφαιρώντας τον ταυτόχρονα από αυτούς που τον δικαιούνται. Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Βαρελάς προσπαθούσε επίμονα να πάρει το λόγο προκειμένου να θέσει μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν πρόεδρο που περισσότερο ενεργούσε υπέρ της διοίκησης παρά υπέρ του συνόλου του σώματος ως οφείλει.

Θυμίζουμε για μία ακόμα φορά στους συμβούλους της παράταξης του κ. Σταμούλη ότι μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αποτελούν μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και θα πρέπει να εγκλιματιστούν σε αυτήν την πραγματικότητα, όσο δύσκολο και επίπονο και αν τους είναι.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου προς τον επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Βαρελά. Τέλος, καταδικάζουμε την έμμεση προσπάθεια φίμωσης των συμβούλων του συνδυασμού μας καθώς και όλης της αντιπολίτευσης, και κάθε πρακτική που εφαρμόζεται στις συνεδριάσεις και δεν συνάδει με το πνεύμα της δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button