Πυρκαγιά σε εξέλιξη στο «Τρικέρι» (συνεχής ενημέρωση)

!5:07 Ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοαμόπουλου, αναφέρει: «Ευτυχώς περιορίστηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα. Παραμένουμε σε επιφυλακή και επαγρύπνηση».

————————————————–

13:10 Η ΝΕΟΑΚ έχει δοθεί σε πλήρη κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. Ο Προαστιακός σιδηρόδρομος κι αυτός, επίσης, σε λειτουργία. Η φωτιά που ξέσπασε στις 10:30 περίπου σήμερα το πρωί στην περιοχή «Τρικέρι» βορείως του Λουτρόπυργου Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων, σύμφωνα με τις εκιτμήσεις του Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής τίθεται υπό έλεγχο. Λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν στο βίντεο που ακολουθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα Air Tractor έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση ενώ είχε σηκωθεί για να συμβάλει στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς αφού μάλλον παρουσίασε βλάβη και ο πιλότος αναγκάστηκε να κάνει προσθαλάσσωση. Άλλη πηγή αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού του μικρού αεροσκάφους, το πυροσβεστικό αεροπλάνο «κόλλησε» στη θάλασσα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απογειωθεί. Τα δυο μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

————————————————–

11:30 Πριν από λίγα λεπτά δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικσμού Άνω Βλυχάδα (πάνω από την Εθνική) για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με τη μαρτυρία του αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνου Φυλακτού.

————————————————–

11:10 Η φωτιά μαίνεται αυτήν την ώρα 200 – 300 μέτρα βορείως της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου στο ύψος του Λουτρόπυργου. Μη επιβεβαιωμένες μαρτυρίες κάνουν λόγο για διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στη ΝΕΟΑΚ στο ρεύμα προς Κόρινθο. Επιχειρεί και ένα πτητικό μέσο (ελικόπτερο Erickson).

Η πορεία του ανέμου δεν είναι σταθερή και με δυνατές ριπές κατευθύνει τη φωτιά πότε ανατολικά και πότε δυτικά.

————————————————–

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο (10:30 περίπου) στην περιοχή «Τρικέρι» πάνω από το πρώην πρατήριο υγρών καυσίμων «Τραγκουμανίδη». Βορείως δηλαδή του Λουτρόπυργου και της περιοχής Νεράκι, σύμφωνα με την Π.Υ. Μεγάρων.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σπεύδουν.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για διακοπή της κυκλοφορίας και του Προαστιακού σιδηροδρόμου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button