Πτηνοτρόφοι Μεγάρων: «Δεν επαιτούμε. Απαιτούμε δίκαιη αντιμετώπιση των επιχειρήσεών μας»

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πτηνοτρόφων Μεγάρων προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση που αφορά στο θέμα των Δημοτικών τελών τα οποία καλούνται να καταβάλλουν πτηνοτρόφοι, κτηνοτρόφοι και αγρότες της επικράτειας του Δήμου Μεγαρέων για τις επιχειρήσεις τους.

Μόλις μάθαμε ότι έγινε πρόταση του προέδρου της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Μεγάρων για τα δημοτικά τέλη στις πτηνοτροφικές κτηνοτροφικές και αγροτικές εγκαταστάσεις με τιμή 0.30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για εγκαταστάσεις μέχρι 6000, 0.18 ευρώ για πάνω από 6000 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα για μη στεγασμένους μέχρι 6000 τετραγωνικά 0.9 ευρώ και για μη στεγασμένους πάνω από 6000 τετραγωνικά 0.5 ευρώ.

Προς τον πρόεδρο και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, κύριοι θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι πτηνοτρόφοι, οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της περιοχής των Μεγάρων με την ένσταση που κάναμε για την προηγούμενη απόφαση της οικονομικής επιτροπής θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε την δίκαιη αντιμετώπιση σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις μας οι οποίες δεν υποχρεούνται να πληρώσουν δημοτικά τέλη, αφού επαναλαμβάνουμε τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά και εμείς δεν έχουμε καμία παροχή ανταποδοτικότητας.

Επίσης να αναφέρουμε ξανά ότι η οποιαδήποτε καλή πρόθεση που προσπαθούν να δείξουν πραγματικά δεν αφορούν Μεγαρίτες πτηνοτρόφους, κτηνοτρόφους και αγρότες αφού κανείς δεν έχει 6000 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Σε περίπτωση που η απόφαση της οικονομικής επιτροπής είναι εναντίον των πιο παραγωγικών κλάδων της πόλης οι οποίοι βάλλονται από τις αβάσταχτες ανατιμήσεις των τελευταίων ετών και επιπροσθέτως βάλλονται και από τη δημοτική αρχή θα προβούμε σε κάθε ένδικο δικαίωμα που μας δίνει ο νόμος.

Επίσης να αναφέρουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι εφόσον η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει έναν πόλεμο με τους πτηνοτρόφους κτηνοτρόφους και αγρότες καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν θέση για το δίκαιο αίτημά μας.

φωτογραφία αρχείου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button