Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Μέγαρα

Επιβεβαιώνεται το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στον Δήμο Μεγαρέων, συγκεκριμένα σε κάτοικο Μεγάρων, όπως αναφέρθηκε και στη χθεσινή ζωντανή συζήτηση στο MegaraTv με θέμα «Εξελίξεις για το θέμα του κορωνοϊού στα Μέγαρα».

Μετά τις δεκάδες ανυπόστατες φήμες που κυκλοφόρησαν εδώ και ημέρες στην περιοχή για συμπολίτες που νοσούν και κάτω από την πίεση της τοπικής κοινωνίας που θέλει να γνωρίζει, παρότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από κάποιον φορέα, με υπευθυνότητα και απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες δημοσιεύουμε πως το πρώτο κρούσμα στα Μέγαρα είναι γεγονός.

Οι λεπτομέρειες που αναφέρονται σε κάποια ανυπόγραφα άρθρα που κυκλοφορούν είναι λανθασμένες, ωστόσο δεν έχει τόση σημασία η αποκάλυψη της ταυτότητας, δεδομένου πως δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει κάποιος ακόμη και αν γνωρίζει πως ήρθε σε επαφή με φορέα (όπως τεστ, φάρμακα κλπ), παρά μόνο να ενεργήσει σύμφωνα με τις ήδη υπάρχουσες οδηγίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης, όπως οφείλουμε όλοι.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη χθεσινή μας εκπομπή, τόσο από τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, όσο και από τους καλεσμένους επιστήμονες υγείας, κ.κ. Παπαλευθέρη, Πιλίλη και Λαγό, δε χρήζει λόγος στιγματισμού και κατονομασίας των ατόμων που είναι φορείς του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Η ιχνηλάτηση του περίγυρου και των ατόμων που ήρθε σε επαφή το εν λόγω κρούσμα πραγματοποιείται με διεξοδικότητα από τους αρμόδιους φορείς και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, και δε συντρέχει λόγος ανησυχίας από τους δημότες του Δήμου Μεγαρέων.

Τηρώντας τα μέτρα που έχουν τεθεί από την Κυβέρνηση με την απαγόρευση της άσκοπης μετακίνησης, τα μέτρα υγιεινής και προστασίας και με συμπεριφορά σαν οι συνάνθρωποί μας κι εμείς να είμαστε δυνητικοί φορείς ο κίνδυνος να κολλήσουμε τον κορωνοϊό σχεδόν εκμηδενίζεται. Ενημερωνόμαστε σωστά κι έγκριτα τόσο μέσα από τους κυβερνητικούς φορείς υγείας όσο από τους φορείς υγείας του Δήμου, τον γιατρό μας και τον φαρμακοποιό μας και αποφεύγουμε όσο το δυνατόν τα «fake news» και την παραπληροφόρηση.

Δείτε τη χθεσινή συζήτηση:

Παρόμοια άρθρα

Back to top button