Προτάσεις για τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Μεγαρέων

Μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Μεγαρέων και του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων σε συνεργασία όλων των φορέων της πόλης το απόγευμα  της Δευτέρας 19 Ιουνίου , πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την αναζήτηση και καταγραφή ιδεών για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Μεγαρέων.

Στην συνάντηση εκτός από τις προτάσεις που κατέθεσαν διάφοροι φορείς, είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις προτάσεις του και οι πολίτες που παρευρέθηκαν.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων προτείνει τις κάτωθι προτάσεις:

  1. Λειτουργία όλων των Αρχαιολογικών επισκέψιμων σημείων των Μεγάρων.  Επίσης να είναι επισκέψιμα τα μικρά εκκλησάκια στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τέλος ανάδειξη όλων των Βυζαντινών, Ρωμαϊκών και όλων των ευρημάτων της  περιοχή μας.
  2. Ίδρυση Γραμματείας Τουριστικής Ανάπτυξης με στελέχωση τουλάχιστον ενός ατόμου με τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή που θα δίνει πληροφορίες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Δημιουργία και αναβάθμιση σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα προβάλλουν τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο ως τουριστικό προορισμό.
  3. Αναβάθμιση της «Μεγάρων Γη», του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού», της «Ψαράδικης Βραδιάς» και ίδρυση νέας κλαδικής Αγροτικής Έκθεσης Λάδι – Κρασί – Αυγό – Φιστίκι – Μέλι κτλ. Αλλαγή χρήσης του κτηρίου της Ελαιουργικής και δημιουργία κέντρου αποθήκευσης, διάθεσης και διανομής αγροτικών και άλλων προϊόντων από το συνεταιρισμό νέων αγροτών Μεγάρων, αλλά και χώρος διοργάνωσης κλαδικών και γενικών εκθέσεων.
  4. Δημιουργία ενός αναλυτικού τουριστικού χάρτη και ενός μικρού οδηγού για τις πόλεις Μέγαρα – Νέα Πέραμο σε πολλές γλώσσες.
  5. Κατασκευή παραδοσιακής Μεγαρικής Δημοτικής Αγοράς, ανοιχτή κάθε μέρα στην οδό Σηλυβρίας από την Θ. Τσεκέ μέχρι την Βυζαντίου, ανάπλαση της περιοχής  και κατάργηση της λαϊκής του νοτίου τομέα. Το έργο αυτό θα είναι  πόλος έλξης καταναλωτών από όλες τις γύρω περιοχές (Μελέτη Δήμου για Κλιματική Αλλαγή), όπως και πρόβλεψη για δημιουργία κλειστής Δημοτικής Αγοράς στην περιοχή της Κινέττας.
  6. Άμεση σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας που θα βοηθήσει στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλεως μας και θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους μελλοντικούς επισκέπτες. Ενίσχυση Αστυνομικού Τμήματος, Τμήμα Ασφάλειας και Τροχαίας Μεγάρων για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων παραβατικότητας και βίας κατά αθώων πολιτών.
  7. Συγκοινωνιακή σύνδεση Κινέττα – Μέγαρα – Βλυχάδα τουλάχιστον κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάχη – Αίγινα τουλάχιστον για τα εμπορικά οχήματα.
  8. Έργα υποδομής για την τουριστική ανάπτυξη.

 Α. Ολοκλήρωση του 2ου τμήματος Μεγάρων – Αλεποχωρίου.

 Β. Άμεση τοποθέτηση πινακίδων «ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟ» στις εισόδους της πόλης  αλλά και  η τοποθέτηση στο κέντρο πινακίδων που οδηγούν τον επισκέπτη σε προορισμούς εκτός πόλης.

Γ. Ελεγχόμενη στάθμευση στην 28η Οκτωβρίου – Μέγαρα και Νέα Πέραμο (απόφαση Δημοτικού συμβουλίου για τα Μέγαρα).

Δ. Λειτουργία χώρου ελεγχόμενης στάθμευσης στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ Μεγάρων και στο λιμάνι της Νέας Περάμου.

Ε. Ολοκλήρωση των έργων σχεδίου πόλεως των περιφερειακών λεωφόρων για την καλύτερη  και ασφαλέστερη  εξυπηρέτηση των επισκεπτών (ΠΕΟΑΚ, Λεωφ. Αλεποχωρίου, Ευπαλίνου, Περιφερειακή Αϊ Γιάννη – 5ο Δημοτικό Σχολείο).

 ΣΤ. Αποκατάσταση των πεζοδρομίων και του φωτισμού της παραλίας των Μεγάρων Βαρέα και η βελτίωση της οδού στο τέλος της 28ης Οκτωβρίου (περιοχή Καμίνια και διαπλάτυνση της γέφυρας και της στροφής  στην περιοχή Παπούτσι).

Ζ. Σχέδιο – Μελέτη 28ης Οκτωβρίου για πεζοδρόμηση του κέντρου των Μεγάρων  και  πρόσβαση με μέσο ήπιας κυκλοφορίας (π.χ. τρενάκι).

Η. Ασφαλής κυκλοφοριακή ένωση για πεζούς και ποδήλατο πλατείας Φρειδερίκης   (Λυτάρα) – πλατείας Ολυμπιονικών – πλατείας Β. Κωνσταντίνου (Κεντρική).

Θ. Πεζοδρόμηση των οδών Κολοκοτρώνη, Γ. Σχοινά, Π. Γεωργακή. Δενδροφύτευση  και κατασκευή ελαφριών στεγάστρων κατά μήκος των οδών αυτών.

Ι.  Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μεγάρων. Άμεση ολοκλήρωση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Μεγάρων ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν περιοχές όπου προβλέπεται τουριστική χρήση.

Η.  Άμεση ολοκλήρωση νέου σχεδίου πόλεως στην περιοχή Σάκου Λάκκα- Μελί  μεταξύ 28ης Οκτωβρίου και νέου ξενοδοχείου MEGARA HOTEL- 70 Δημοτικό σχολείο Μεγάρων για την άμεση πρόσβαση των επισκεπτών της πόλης μας.

Τέλος,  με έμφαση στην καθαριότητα όλης της Μεγαρίδος και την οπτική αναβάθμιση των περιοχών μας θα υπάρξει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button