Πρόσκληση σε Προγράμματα ERASMUS από τον οργανισμό νεολαίας Youth Horizons

O οργανισμός νεολαίας ‘Youth Horizons’ με έδρα τα Μέγαρα, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Μεγάρων, δίνουν την ευκαιρία σε 7 (επτά) νέους να συμμετάσχουν φέτος το καλοκαίρι σε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα Εrasmus+ στο Drammen της Νορβηγίας και στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν εμπειρίες και ιδέες με άλλους νέους από διαφορετικές κουλτούρες, να έρθουν σε επαφή και να συνδιαλεχθούν με την τοπική κοινωνία και να αναπτύξουν τον τρόπο σκέψης και δράσης τους. Μέσω της συνύπαρξης σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον οι νέοι θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν σημαντικές προσωπικές (κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, λήψη αποφάσεων κ.ά.) και κοινωνικές αξίες (ομαδικότητα, εξωστρέφεια, σεβασμός στη διαφορετικότητα, φιλία κ.ά.). Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να διευρύνουν τους πνευματικούς και βιωματικούς τους ορίζοντες…τους Youth Horizons’ τους!

 

Τα έξοδα διαμονής (ξενοδοχείο), διατροφής (3 γεύματα και 2 coffee breaks ημερησίως) και μεταφοράς (έως ένα μέγιστο ποσό χρηματοδότησης ανά συμμετέχοντα) είναι ΔΩΡΕΑΝ και καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Τίτλος προγράμματος: ‘MYPAthMulticultural Youth Percussion Assembly’

Είδος προγράμματος: Υοuth Exchange/ Ανταλλαγή04 Νέων

Τοποθεσία: Βαρκελώνη, Ισπανία

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 14 – 21 Αυγούστου 2016

Αριθμός Συμμετεχόντων: 3 συμμετέχοντες

Ηλικία Συμμετεχόντων: 18 – 30 ετών

Προφίλ Συμμετεχόντων: επικοινωνιακό επίπεδο Αγγλικών, δραστήριοι, πρόθυμοι να συμμετέχουν ενεργά στα energizers, workshops και debates του προγράμματος, να μπορούν να ακολουθήσουν το βασικό ρυθμό μουσικής

Θεματολογία: Για 9 ημέρες οι συμμετέχοντες, μέσω της διαδραστικότητας και της διεθνούς συνεργασίας, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν νέες πρακτικές και εναλλακτικές λύσεις στην ενεργό συμμετοχή των νέων ως ‘δραστήριοι πολίτες’. Μέσα από κοινές δράσεις συνδημιουργίας ήχων, ρυθμών και performances διαπολιτισμικών δείπνων οι νέοι θα καλλιεργήσουν σημαντικές προσωπικές και διαπροσωπικές ικανότητες, καθώς και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των διαφορετικών εθνικοτήτων.

Μέγιστο ποσό ταξιδιωτικής χρηματοδότησης/ συμμετέχων: 170€

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τίτλο ‘Αίτηση Συμμετοχής MYPAth’ μέχρι τις 11 Ιουλίου στο email: [email protected], ή στο email: [email protected] ή στο τηλέφωνο 6986931060 (Μουσταΐρας Ηλίας, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάρων).

 

Tίτλος προγράμματος: ‘Extremism and Intercultural Dialogue’

Είδος προγράμματος: Training Course/ Εκπαίδευση Ενηλίκων

Τοποθεσία: Drammen, Νορβηγία

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 1 – 8 Σεπτεμβρίου 2016

Αριθμός Συμμετεχόντων: 4 συμμετέχοντες

Ηλικία Συμμετεχόντων: Άνω των 18 ετών

Προφίλ Συμμετεχόντων: πολύ καλό επίπεδο Αγγλικών, δραστήριοι, πρόθυμοι να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις μη τυπικής εκπαίδευσης και να αποκτήσουν νέες ικανότητες, ιδέες και εμπειρίες

Θεματολογία: Μέσα από ‘ανθρώπινες βιβλιοθήκες’, το ‘Theatre of the Oppressed’ του Augusto Boal και άλλες τεχνικές και εργαλεία μη τυπικής εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν σε βάθος και να αναλύσουν την πολυπολιτισμική κοινωνία του σήμερα, που χαρακτηρίζεται από στερεότυπα, προκαταλήψεις, κοινωνικές διακρίσεις, μισαλλοδοξία, εξτρεμισμό και ξενοφοβία. Θα μοιραστούν απόψεις, γνώσεις, εμπειρίες  και, ερχόμενοι σε επαφή με τις ‘Ευρωπαϊκές αξίες’, θα ανακαλύψουν μαζί τις σωστές συμπεριφορές που πρέπει να υιοθετηθούν από τους Ευρωπαίους πολίτες για την ανάπτυξη μιας διεθνούς κοινωνίας ανεκτικότητας και σεβασμού της διαφορετικότητας.

Μέγιστο ποσό ταξιδιωτικής χρηματοδότησης/ συμμετέχων: 360€ (κάλυψη 70% του ποσού από το πρόγραμμα)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τίτλο ‘Αίτηση Συμμετοχής Εxtr.&Inter.Dialogue’ μέχρι τις 11 Ιουλίου στο email: [email protected], ή στο email: [email protected] ή στο τηλέφωνο 6986931060 (Μουσταΐρας Ηλίας, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάρων).

Παρόμοια άρθρα

Back to top button