Πρόγραμμα Συνδεσης Ηλικιών, παρουσίαση παραδοσιακών παιχνιδιών

Οι μαθητές της Α τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων με τη δασκάλα τους κα Παπαδάκη στα πλαίσια εκπαιδευτικών δράσεων και δραστηριοτήτων επισκέφθηκαν το ΚΑΠΗ Μεγάρων. Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να παίξουν παιχνίδια όπως:

 

  • Αμύγδαλα, Ξυλίκι, Ψαλίδα (φτωχικός αετός), Βόλους, Τρίλιζα,
  • Ντάμα, Πατίνι, Κουμπί (περιστρεφόμενο), Τηλέφωνο με σπάγκο,
  • Περιστρεφόμενο συρμάτινο δίτροχο, Παιχνίδι χεριών με σπάγκο (διάφορα σχήματα).

 

Οι μαθητές, παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν τα περισσότερα από αυτά, ανταποκρίθηκαν θετικά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιχνίδια που έπαιζαν οι γονείς και οι παππούδες τους και να αναζητήσουν ομοιότητες και διαφορές από τα δικά τους παιχνίδια. Παιχνίδια ξεχασμένα στο πέρασμα του χρόνου που όμως ακόμα αγγίζουν τις παιδικές ψυχές δίνοντας χαρά, γέλιο και ευχαρίστηση μέσα από χαρούμενες ομαδικές δραστηριότητες.

 

Θα πρέπει να τονιστεί η βοήθεια και η συμπαράσταση των μελών της επιτροπής του ΚΑΠΗ Μεγάρων και πιο συγκεκριμένα του Προέδρου Κου Βασίλη Γκινόπουλου και του Κου Νικόλαου Κάντα που έφεραν και παρουσίασαν παραδοσιακά παιχνίδια στους μικρούς μαθητές που οι ίδιοι είχαν κατασκευάσει.

 

Πολύτιμη και η υποστήριξη της δράσης από το προσωπικό του ΚΑΠΗ Μεγάρων, Κας Ελένης Ταντσιοπούλου, κας Μαρίας Γκίνη και κας Αναστασίας Αλεξίου.

 

Μαζί τους βρέθηκαν η Πρόεδρος του “ΗΡΟΔΩΡΟΥ” Κα Γιάννα Ρήγα και ο Αναπλ. Αντιπρόεδρος Κος Γιάννης Σταμούλης.

 

Ευχόμαστε στα παιδιά να έχουν καλή πρόοδο και στη δασκάλα τους να είναι πάντα δημιουργικό το έργο της.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button