Χρήστος Λαγός: Παραιτούμαι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ανακοίνωσε ο Χρήστος Λαγός, με επιστολή που απέστειλε στο δήμαρχο.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης:

Προς το Δήμαρχο Μεγαρέων, κ. Ιωάννη Μαρινάκη

Μέγαρα, 1-4-2014

Επιστολή παραίτησης

(κατ’ άρθρο 54, παρ. 3 του ν. 3852/2010)

Του Χρήστου Λαγού του Ζησίμου, δημοτικού συμβούλου – φαρμακοποιού, κατοίκου Μεγάρων Αττικής

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 είχα την τιμή να εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Μεγαρέων. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, προσπάθησα να εκπροσωπήσω επάξια τους συμπολίτες μου, ενεργώντας πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον κι ερχόμενος σε σύγκρουση με πρόσωπα και καταστάσεις που υπονόμευαν το δίκαιο. Είναι γνωστό ότι συγκρούστηκα ακόμα και με τη συμπολίτευση, με το συνδυασμό της οποίας είχα εκλεγεί, υπακούοντας μόνο στη συνείδηση μου.

Παράλληλα, γνωρίζετε την επαγγελματική μου δραστηριότητα καθώς κι ότι εδώ και λίγους μήνες έχω την τιμή να υπηρετώ τους συναδέλφους μου από τη θέση του τομεάρχη Φαρμακοποιών Μεγάρων. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων έδωσα – μαζί με τους συναδέλφους μου- έναν πολύμορφο αγώνα προκειμένου να μην ψηφιστεί το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, το οποίο επέφερε δραματικές αλλαγές τόσο στο επάγγελμα μας όσο και σε σειρά άλλων επαγγελμάτων. Η ψήφισή του ανατρέπει την επιστημονική και επαγγελματική μας δραστηριότητα και μας οδηγεί σε αδιέξοδο. Ο νόμος αυτός είναι η κορωνίδα πολυάριθμων νομοθετημάτων που απαξιώνουν και κονιορτοποιούν τον φαρμακευτικό κλάδο, οδηγώντας στο κοινωνικό κι οικονομικό περιθώριο 11.000 συναδέλφους μου προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να παρεισφρήσουν στη δραστηριότητα μας.

Με την παρούσα παραιτούμαι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Μεγάρων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάπτυστη κυβερνητική πολιτική και συμπαράστασης προς τους χιλιάδες βαλλόμενους συναδέλφους μου.

Είμαι υπερήφανος που είμαι φαρμακοποιός και που υποστηρίζω με σθένος τα δικαιώματα των συναδέλφων μου. Θα συνεχίσω στο μέλλον να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των συναδέλφων μου και των άλλων συμπολιτών μου, που έχουν καταστεί θύματα της προκλητικής κυβερνητικής πολιτικής στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ολίγων.

Επιφυλάσσομαι για περαιτέρω διευκρινίσεις απέναντι στους συμπολίτες μου, τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

Μετά τιμής,

Τομεάρχης Φαρμακοποιών Μεγάρων,

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μεγαρέων

Χρήστος Ζ. Λαγός

Παρόμοια άρθρα

Back to top button