Πρόγραμμα εορτασμού των Αγίων Έξι Μαρτύρων

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων ορίζει ότι:

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων,

έχοντας υπόψη το υπ’ αριθ. 645/1964 Β.Δ. που αναγνωρίζει ως επίσημη τοπική εορτή για τον Δήμο Μεγαρέων, την 16η Αυγούστου, ημέρα εορτής της μνήμης των Αγίων Μαρτύρων, καθορίζουμε ενέργειες για τον φετινό εορτασμό όπως παρακάτω:

– Από την Παρασκευή 13 Αυγούστου, μέχρι το βράδυ της 16ης Αυγούστου ημέρα Δευτέρα, φωτισμός των Δημοσίων και Δημοτικών και καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών κοινής ωφέλειας και σημαιοστολισμός πέριξ του Ιερού Ναού των Αγίων Έξι Μαρτύρων.

– Ο εσπερινός, θα τελεστεί το βράδυ της 15ης Αυγούστου ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ, με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος

– Από 19:00 μέχρι 19:30 ώρα της Κυριακής 15ης Αυγούστου, οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα κατά διαστήματα.

– Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, ώρα 19:30 θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου ημών, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου.

– Λόγω των μέτρων, που ισχύουν για την προστασία των πολιτών από την πανδημία δεν θα γίνει περιφορά των Αγίων Λειψάνων.

– Το βράδυ της Κυριακής 15ης προς 16η Αυγούστου, ώρα 00:00, επί του Τάφου των Αγίων Έξι Μαρτύρων, έξω από το Ιερό Παρεκκλήσιόν τους, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

– Εκκλησιαστικός τελετάρχης έχει οριστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σεραπίων Μιχαλάκης, Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού – Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων και Β΄Γραμματεύς – Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

– Από το βράδυ της Παρασκευής 13ης μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 16ης Αυγούστου 2021, γενική φωταγώγηση της πόλης των Μεγάρων και των Δημοτικών καταστημάτων.

– Το πρωί της Δευτέρας 16ης Αυγούστου, θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων Έξι Μαρτύρων, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος κ. Δωροθέου, πλαισιουμένου υπό Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος.

– Το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων, παρακαλείται για την τήρηση της τάξης και το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

– Εφιστάται η ιδιαίτερη προσοχή των πιστών κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της λειτουργίας τόσο εντός του Ιερού Ναού όσο και στον περίβολο, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν προστατευτική μάσκα.

Γρηγόριος Ι. Σταμούλης
Δήμαρχος Μεγαρέων

φωτογραφία αρχείου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button