Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 10 χρόνια ζωής του Εργαστηρίου Εικαστικών Τεχνών της ΔΗΚΕΔΗΜΕ

Δελτίο τύπου της ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Μεγάρων γνωστοποιεί ότι «με την παρουσία φιλότεχνων συμπολιτών, γονέων, μαθητών και καθηγητών, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια για τα 10 χρόνια ζωής του Εργαστηρίου Εικαστικών Τεχνών της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, τα οποία έλαβαν μέρος χθες, 20 Σεπτεμβρίου, στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Η σπουδαία καλλιτεχνική πορεία των 10 ετών του Εργαστηρίου Εικαστικών Τεχνών της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, επισφραγίστηκε με μία πολύ ενδιαφέρουσα αναδρομική έκθεση, η οποία περιελάμβανε έργα ζωγραφικής, κατασκευές, ενδυματολογία θεάτρου, comics και digital video animation.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν έργα και ελεύθερες εικαστικές κατασκευές, εμπνευσμένες από διαφορετικές τεχνοτροπίες και θεματολογία, από τους εκάστοτε δημιουργούς τους, μικρούς και μεγάλους μαθητές, γονείς και ενήλικες που ήρθαν σε πρώτη επαφή με τις εικαστικές τέχνες και εκπαιδεύτηκαν σε όλα αυτά τα 10 αυτά χρόνια ζωής του Εργαστήριου Εικαστικών Τεχνών της ΔΗΚΕΔΗΜΕ.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, Ιωάννης Καλλιπόζης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηρόδωρος», Σπύρος Τσιούνης, ο καθηγητής του Εργαστηρίου Εικαστικών Τεχνών, Τάσος Λουκάς και η συνεργάτης της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, Βασιλική Μανέττα.

Ο κ. Καλλιπόζης, συνεχάρη τον κ. Τάσο Λουκά, τους συνεργάτες και τους εκπαιδευτικούς του Εργαστήριου Εικαστικών Τεχνών της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, τους «ευχήθηκε να τα εκατοστήσουν και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τα επόμενα χρόνια να ενθαρρύνουν τους μαθητές τους – μικρούς και μεγάλους – σε νέες εικαστικές γνώσεις, στην έκφραση της δημιουργικότητάς τους και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Τόνισε, ότι ο «Δήμος Μεγαρέων και ο ίδιος προσωπικά θα είναι αρωγοί και θα ενισχύουν με όλες τους τις δυνάμεις τόσο το Εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών όσο και κάθε άλλη προσπάθεια που θα συμβάλει ενεργά στην ενίσχυση του πολιτισμού και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας»».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button