Πόλ(ε)ις- Μεταμορφώσ(ε)ις 2018 στα Μέγαρα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τίτλο «ΠΟΛ(ε)ΙΣ» διοργανώνοντας τις εξής δράσεις:

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων

Παρασκευή 12/10/2018

Tο Θεατρικό Εργαστήρι της Σοφίας Κάρκα – Πολυχρονάκη θα παρουσιάσει αφήγηση παραμυθιού με θέμα την ίδρυση της αρχαίας πόλης των Μεγάρων, που στηρίζεται στο μύθο του Μέγαρου. Συνοδεύουν οι κ.κ. Μαυροειδή. Θα προηγηθεί ξενάγηση.

Σάββατο 13/10/2018

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση φωτογραφίας «Πόλ(ε)ις- Μεταμορφώσ(ε)ις», στις αίθουσες του Μουσείου και στην Κρήνη του Θεαγένους.

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα προσέλευσης: 10:00

Υπεύθυνη αρχαιολόγος: Χριστίνα Καζαζάκη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2296022426

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βιογραφικά σημειώματα συντελεστών δράσης στο αρχαιολογικό μουσείο Μεγάρων

 

Η Σοφία Κάρκα Πολυχρονάκη, γεννήθηκε το 1972 στα Μέγαρα.
Αποφοίτησε από τις σχολές «ΞΥΝΗ» το 1994 από τα τμήματα:
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ για παιδιά με ειδικές ανάγκες
ΘΕΑΤΡΙΚΟ με κύρια ενασχόληση (θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, δραματοποίηση, ρυθμική αγωγή.)
Το 1993 αποφοίτησε από το 2ο Τ.Ε.Λ. Αθηνών με την ειδικότητα Βοηθός Βρεφοκόμος – Παιδοκόμος
Και το 2017 αποφοίτησε από το Ι.Ε.Κ. Μάνδρας – Ειδυλλίας ως Βοηθός Βρεφονηπιοκόμος.
Στη συνέχεια
_ Δημιουργεί θεατρικό και σκηνικό χώρο από το 1992
_ Σκηνοθετεί, πάνω από 20 θεατρικές δουλειές των: Σεϊτάνη Β. Δημήτρη, Γιώργου Κουρουπού, Ευγένιου Τριβιζά, Ξένιας Καλογεροπούλου, Αφοί Κατσιμίχα, Πασχάλη Τσαρούχα, Jimmy Liao, Antoine De Saint-Exupery, Αντώνη Δελώνη κ. α.
_Έχει συνεχόμενες παρουσιάσεις (θεατρικού παιχνιδιού, σκετς, μικρών ιστοριών, θεατρικών δρώμενων, απαγγελίες) σε σχολεία , συλλόγους Α.Μ.Ε.Α. , Δήμο Μεγάρων και φορείς σε Αθήνα, Ελευσίνα και Μέγαρα.
_ Σαν σκηνοθέτης , συνεργάστηκε με τον Δήμο Μεγάρων από το 1996-2012. Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Παιδικής και Εφηβικής Σκηνής του Δήμου Μεγάρων (2003 -2004).
_ Τα τελευταία (3) τρία χρόνια συνεργάζεται στενά με την μουσικό κ. Ευτυχία Σταυράκη με την οποία διατηρούν χώρο για διάφορες Μουσικοθεατρικές Δράσεις, θεατρικές παραστάσεις , Μουσικά και θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις παραμυθιών με ζωντανή μουσική (κιθάρα) και ήχους (κρουστά κι αυτοσχέδια όργανα), κ. α.

 

Ο Γιώργος Μαυροειδής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967, από μουσική οικογένεια. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας με τον κορυφαίο δάσκαλο, σολίστα και συνθέτη Δημήτρη Φάμπα, στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, από ’που το 1989 πήρε το δίπλωμα κλασσικής κιθάρας, με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο.
Παρακολούθησε μαθήματα με το RobertoAussel και σεμινάρια με τους LeoBrouwer,Jesus Castrobaldi, CarlosMolina,Joseph Urshalmi και Γ. Χατζηνίκο.
Σπούδασε επίσης ανώτερα θεωρητικά μέχρι και φούγκα με τους Τ. Κουβαρά, Στ. Καλλιανό και Μ. Τραυλό σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στη σύνθεση με τον Κ. Μπάρλα.
Συμμετείχε ως τενόρος στις χορωδίες του Εθνικού Ωδείου και του Δήμου Αθηναίων.
Από το 1977, μέχρι και σήμερα εμφανίζεται σε συναυλίες άλλοτε ως σολίστ, άλλοτε ως μουσικός σε διάφορα σύνολα και άλλοτε ως συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής .
Οι συνεργασίες του πολλές και ποικίλες από το 1992 με τη Νένα Βενετσάνου με την οποία συνεργάστηκε στη δισκογραφική της δουλειά «Εικόνες», του Μ. Θεοδωράκη, τη σύγχρονη ορχήστρα της ΕΡΤ, και πολλούς άλλους.
Παίρνει μέρος σε πολλές συναυλίες και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές με τη Νένα Βενετσάνου στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό (Ανδόρα, Βέλγιο, Αίγυπτο, Γαλλία, Ισπανία και Ολλανδία).
Λαμβάνει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Σύρου τα έτη 2001, 2003 με δικά του έργα για σόλο κιθάρα και κιθάρα- βιολί. Καθώς και το 2005 ερμηνεύοντας τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή σε ειδικό αφιέρωμα στη μνήμη του.
Είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου φίλων της κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» καθώς και του μουσικού συλλόγου «Νέα Κίνηση».
Το Σεπτέμβριο του 2003 συμμετείχε στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Φάμπα «Μελωδίες για νέους κιθαρίστες», ερμηνεύοντας έργα σε πρώτη εκτέλεση, στη «Στοά του Βιβλίου».
Έλαβε επίσης μέρος σε αφιερώματα στη μνήμη του δάσκαλού του, τον Απρίλιο και το Μάιο του 2006, στις αίθουσες ATHENEOUM και Φ. Νάκα.
Από το 2000 έως το 2003 ήταν υπεύθυνος συντονισμού και εμφανίζεται τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα με την ορχήστρα ποικίλης μουσικής που διατηρούσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας.

Η Αικατερίνη Μαυροειδή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Είναι κόρη του κιθαρίστα, ερμηνευτή και μουσικοσυνθέτη Γεωργίου Μαυροειδή. Το 2001 ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον Θοδωρή Λυκουρόπουλο. Από το 2004 ως το 2007 συμμετείχε στη Μικτή χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα και έλαβε μέρος σε πληθώρα εκδηλώσεων (Μέγαρο μουσικής Αθηνών κ.α.). Το 2005 συνέχισε τα μαθήματα βιολιού στο Εθνικό Ωδείο με τη Μαρία Ρεμπούτσικα και έκανε θεωρία & σολφέζ με τη Φωτεινή Καρακυριάκου. Από το 2007 ως το 2012 συμμετείχε ενεργά στη Νεανική θεατρική σκηνή Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας υπό τη σκηνοθεσία της Πελαγίας Βουτζουλίδου – Κούλη, όπου συνεργάστηκε με τον ερμηνευτή Λάκη Παππά. Το 2011 συνέχισε τις σπουδές της στο βιολί με τον Βαγγέλη Λούτα. Το 2012 ξεκίνησε μαθήματα αρμονίας με τη Βασιλική Ζύλη. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους έλαβε μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή 9+1 μούσες της ΝΕΤ αφιερωμένη στον Γεώργιο Μαυροειδή. Το 2013 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα συμμετείχε στην ορχήστρα Ρωμάνα υπό τη διεύθυνση του Μανώλη Καρπάθιου. Από το 2015 συμμετέχει στην ορχήστρα ΦΙΛ.Ο.Ν. υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου και του Γιώργου Τσιλίδη. Το 2013 ανέλαβε την ηλεκτρονική μεταγραφή παραδοσιακών χορών και τραγουδιών σε ευρωπαϊκη σημειογραφία σε συνεργασία με τον μουσικό – καθηγητή ανώτερων θεωρητικών και σύνθεσης, Γεώργιο Χατζηπέτρο και το όμιλο ελληνικών τεχνών. Το 2014 πήρε το πτυχίο ειδικού αρμονίας απο το Χαλκηδόνιο Ωδείο. Το 2016 έπαιξε βιολί με τον κιθαρίστα Σπύρο Παπανικόλα στην όπερα “Οι δραπέτες της σκακιέρας” σε μουσική του Γιώργου Κουρουπού και λιμπρέτο του Ευγένιου Τριβιζά, υπό την σκηνοθεσία της Σοφίας Κάρκα – Πολυχρονάκη. Τα έτη 2016 – 2018 παρακολούθησε τα 4ο, 5ο και 6ο διεθνή σεμινάρια βιολιού & μουσικής δωματίου του Λεωνίδα Καβάκου. Το 2017 πήρε το πτυχίο βιολιού με Άριστα από το Αττικό Ωδείο. Παράλληλα, ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής με τη Σόνια Θεοδοσίου – Μιλενκοβιτς. Το 2018 συμμετείχε στην Fantasy Symphony Orchestra υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Τσιλίδη, και έγινε μέλος της ορχήστρας Ensemble Generabilis υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Γαλάνη. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στο βιολί τη φωνητική και το Πανεπιστήμιο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button