Περιφερειακή Ενότητα Δυτ. Αττικής: Συνεχίζονται οι υγειονομικοί έλεγχοι

Δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής:

Για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού & την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας συνεχίζονται οι υγειονομικοί έλεγχοι από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτ. Αττικής.

Λ. Κοσμόπουλος: «Η δημόσια υγεία είναι καθήκον μας ιδιαίτερα σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες»

Με ιδιαίτερη προσοχή λόγω της έκτακτης συνθήκης της απειλής εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο, με εντολή και συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται παρακάτω, κατά την περίοδο 19 έως 27 Μαρτίου, πραγματοποίησε υγειονομικούς ελέγχους σε καταστήματα τροφίμων και ποτών για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διασποράς του COVID-19. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε σχετικά ότι «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ασφάλεια και τη δημόσια υγεία, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής συνεχίζει με εντατικότατους ρυθμούς τους ελέγχους στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής ευθύνης της, γιατί η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας αποτελεί για εμάς όχι μόνο καθήκον αλλά υποχρέωση».

Ακολουθούν τα στοιχεία των Υγειονομικών Ελέγχων της Διεύθυνσης Π. Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής.

Υγειονομικός έλεγχος επιχειρήσεων τροφίμων-ποτών

Επιτόπιος έλεγχος
Έμποροι (Λιανικό Εμπόριο) Παρασκευαστές που πωλούν κυρίως λιανικώς ΣΥΝΟΛΟ
Αριθμός επισκέψεων για έλεγχο (έλεγχοι, επανέλεγχοι, καταγγελίες) 54 22 76
Αριθμός επιχειρήσεων με παραβάσεις 14 7 21

 

Είδη παραβάσεων

Διανομείς & μεταφορείς Παρασκευαστές που πωλούν κυρίως λιανικώς ΣΥΝΟΛΟ
Υγιεινή (HACCP)
Γενική Υγιεινή 14 7 21
Σύνθεση
Επισήμανση &Παρουσίαση
Μη ασφαλή τρόφιμα
Άλλες
Σύνολο 14 7 21

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button