Περιφερειακή Ενότητα Δ. Αττικής: Συστηματικοί έλεγχοι στην αγορά και στις επιχειρήσεις τροφίμων από τις υπηρεσίες

Δελτίο τύπου αναφέρει ότι με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου συνεχίστηκαν ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο οι συστηματικοί καθημερινοί έλεγχοι στην αγορά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα,
156 υγειονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν συνολικά στην Π.Ε Δυτ. Αττικής, από 23/12/22 μέχρι τις 02/01/23 αφορούν όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών για τις οποίες δόθηκε ιδιαίτερη σημασία λόγω της εορταστικής περιόδου. (100 σε λιανικά καταστήματα (σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κάβες, κλπ.), 463 σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης), 13 έλεγχοι σε παρασκευαστές που πωλούν λιανικώς (αρτοποιείτα, κρεοπωλεία, κλπ). Σημασία δόθηκε στην εστίαση στην εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας με 82 ελέγχους καθώς και στην τήρηση μέτρων κατά του κορωνοϊού (90 έλεγχοι) για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, έλεγχοι διενεργήθηκαν από την Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής σε τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης και σφαγεία (συνολικά 38 ελέγχους), χωρίς να διαπιστωθούν ευρήματα.

Ο κ. Κοσμόπουλος, αφού ενημερώθηκε για τα σχετικά αποτελέσματα των ελέγχων, επισήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η προστασία των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς: «Όπως έχει τονίσει ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών. Τέτοιου είδους φαινόμενα χρειάζεται να αντιμετωπίζονται άμεσα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση πλήττουν την αξιοπιστία της αγοράς, η οποία στην πλειονότητα της λειτουργεί υποδειγματικά».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button