Περιφέρεια Αττικής: «Συνεχίζουν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Ν. Πέραμο» – Διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΕΟΑΚ

Κοσμόπουλος: «Επιβλέπουμε τα έργα ώστε να παραδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες ένας άρτιος και λειτουργικός κεντρικός οδικός άξονας με σωστή αντιπλημμυρική θωράκιση για τη Ν. Πέραμο»

Η Περιφέρεια Αττικής, με συντονισμό του του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη και του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου, συνεχίζει την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων στη Νέα Πέραμο, με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, την ασφάλεια των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής σύμφωνα με δελτίο τύπου από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη.

Για τις εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, η κυκλοφορία έχει διακοπεί επί της ΠΕΟΑΚ, βάσει προγράμματος και χρονοδιαγράμματος του έργου που συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ανάδοχο εκτέλεσης του έργου. Αναπόφευκτα για να γίνουν τα έργα αυτά, θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος του σούπερ μάρκετ “My market” και στο “Enter” στη Νέα Πέραμο.

Συντονίζοντας τις εργασίες για τα παραπάνω έργα, ο κ. Κοσμόπουλος έχει ζητήσει να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους της περιοχής, να επιταχυνθούν κατά το δυνατόν οι διαδικασίες για σωστή υλοποίηση και παράδοση του έργου.

Με την ευκαιρία της εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων από την Περιφέρεια Αττικής, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για τον αγωγό ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ αλλά και για τις συνδέσεις του δικτύου αποχέτευσης, έργο που θα εκτελέσει ο Δήμος Μεγαρέων.

Με το πέρας των εργασιών, η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, θα προχωρήσει σε ασφαλτοστρώσεις, ώστε να παραδοθεί πλήρης, ασφαλής, λειτουργικά και αισθητικά άρτιος κεντρικός οδικός άξονας για τη Νέα Πέραμο, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Σχετικά ο κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Αττικής στη Νέα Πέραμο, σε μια περιοχή, όπου έχουμε πληγεί στο παρελθόν από μεγάλες πλημμύρες. Σύμφωνα με τις μελέτες επιστημόνων με τους οποίους συνεργαζόμαστε με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, είναι παραπάνω από επιτακτική η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων.

Για αυτό θα πρέπει να δείξουμε όλοι την δέουσα υπομονή για την διακοπή κυκλοφορίας στο σημείο των έργων. Έχω ζητήσει από κάθε αρμόδιο φορέα και τον ανάδοχο του έργου, να επιταχύνουν τις διαδικασίες κατά το δυνατόν για να εκτελεσθεί και να παραδοθεί στο ακέραιο το σημαντικό αυτό έργο.

Επιβλέπω καθημερινά την πορεία του έργου για να συντονιστούμε όλοι οι φορείς και να παραδοθεί στην περιοχή μας ένα έργο που θα προσφέρει καλύτερη εικόνα, οδική ασφάλεια, επισκεψιμότητα και το κυριότερο, αντιπλημμυρική θωράκιση».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button