Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν σεμινάρια για ασφαλή χρήση του διαδικτύου σε συνεργασία με τους Δήμους και της Δ. Αττικής

Κοσμόπουλος: «Η εξοικείωση όλων των πολιτών με τις ψηφιακές τεχνολογίες είναι θέμα ασφάλειας και δημοκρατίας»

Διαδικτυακά σεμινάρια για τη χρήση του διαδικτύου και την εξοικείωση των πολιτών με τις νέες τεχνολογίες διοργανώνει δωρεάν η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους δήμους και της Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής. Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η πληροφόρηση και καθοδήγηση των συμμετεχόντων (από 18 ετών και άνω) για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Τα webinars διοργανώνονται στα πλαίσια του προγράμματος “Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού” που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αττική 2014-2020”. Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ανοιχτή για όλους ανεξαρτήτως δεξιοτήτων. Μετά την ολοκλήρωση του webinar θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε προηγούμενα webinars καθώς και τα μελλοντικά του προγράμματος στην πλατφόρμα του YouTube.

Με το πρόγραμμα του Ψηφιακού Εγγραμματισμού δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να εξοικειωθεί ή να επανεξετάσει ενέργειες που όλοι πραγματοποιούν καθημερινά μέσω διαδικτύου αλλά και να ενημερωθεί για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν κατά τη χρήση του. Η Περιφέρεια Αττικής απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο για συμμετοχή σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία.

Στις 23/02 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο “Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών”, όπου οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τους τρόπους αναζήτησης διάφορων ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων:
02/03 (6-7 μ.μ.): Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
09/03 (6-7 μ.μ.): Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και Συναλλαγών
16/03 (6-7 μ.μ.): Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
23/03 (6-7 μ.μ.): Ικανότητα Αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης Πληροφοριών
30/03 (6-7 μ.μ.): Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

Σχετικά ο κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι: «Είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής που βλέπει πέρα από τις αρμοδιότητές και τα γραφειοκρατικά θέματα την ουσία των εξελίξεων και στη χώρα μας, με τις νέες τεχνολογίες να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Αν σκεφτούμε ότι για να τακτοποιήσουμε θέματα οικονομικά και θέματα υγείας χρειαζόμαστε πλέον το διαδίκτυο και τις λειτουργίες του, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του να μάθουμε όλοι να το χρησιμοποιούμε σωστά. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης οι δράσεις αποσκοπούν στον «ψηφιακό εγγραμματισμό όλων των πολιτών με στόχο μία καλύτερη ποιότητα ζωής» και έτσι είναι. Η εξοικείωση με τις ψηφιακές τεχνολογίες είναι θέμα ασφάλειας και δημοκρατίας».

Για εγγραφές συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής στον σύνδεσμο εδώ.
Μπορείτε να δείτε το webinar, προηγούμενα και επόμενα, στο κανάλι YouTube ή μέσω της σελίδας DigitalLiteracy – Home | Facebook του Ψηφιακού Εγγραμματισμού ΠΤΑ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button