Περιφέρεια Αττικής: 10ο Ψάθαθλον 2023 στην παραλία της Ψάθας

«Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, διοργανώνεται το 10ο Ψάθαθλον – Psathathlon 2023, το Σάββατο 20 Μαΐου στον όρμο Ψάθας Αλεποχωρίου που περικλείεται από τα όρη του Κιθαιρώνα, Πατέρα, Γεράνεια, Ελικώνα, με εκκίνηση στις 9 το πρωί» ενημερώνει σχετικό δελτίο τύπου το οποίο εν συνεχεία αναφέρει:

Με στόχο την ανάδειξη της πανέμορφης παραλίας Ψάθας Αλεποχωρίου, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι δρομείς» με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας διοργανώνουν το ιστορικό Ψάθαθλον, για δέκατη συνεχή χρονιά, με τρία αθλήματα σε μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού.

To PSATHATHLON TRIATHLON SPRINT ATTICA υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, στην παραλία της Ψάθας, συμπεριλαμβάνει τους εξής αγώνες:

– sprint triathlon Ατομικό – Ομαδικό (750μ κολύμπι-20.400μ ποδηλασία- 5 χλμ τρέξιμο)
– Aguatlon (μόνο ατομικό) ( 750μ κολύμπι-5 χλμ τρέξιμο)
– Μαθητικό τρίαθλο (150μ κολύμπι – 2 χλμ ποδηλασία-500μ τρέξιμο) Ποδηλασία και τρέξιμο περιφερικά του όρμου της ψάθας σε επίπεδη ασφαλή διαδρομή. Ποδηλασία 6 κύκλους χ 3.400μ = 20.400μ. Οι μικροί μαθητές με συνοδεία γονέων μπορούν να λάβουν μέρος και μοναχά στο άθλημα που επιθυμούν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ανέφερε σχετικά: «Στηρίζουμε εμπράκτως τον αθλητισμό και μαζικές αθλητικές διοργανώσεις, όπως το «Ψάθαθλο» που προσφέρουν εξωστρέφεια, επισκεψιμότητα και άμεση προβολή της περιοχής της Δυτικής Αττικής στον κόσμο του αθλητισμού. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες, όλων των ηλικιών, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την όμορφη Ψάθα. Με πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, συνεχίζουμε να στηρίζουμε εμπράκτως τον υγιή αθλητισμό και την ανάδειξη κάθε γωνιάς της Δυτικής Αττικής».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button