Περ. Εν. Δυτικής Αττικής: Αγορανομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας

Δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής:

Αγορανομικοί έλεγχοι από κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας και ανεπάρκειας προϊόντων.

Εντατικότεροι οι έλεγχοι αυτές τις ημέρες και των κλιμακίων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, λόγω της απειλής εξάπλωσης του κορωνοϊού και των αντίστοιχων συνεπειών στην αγορά.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής πραγματοποιούν καθημερινά ελέγχους σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, σε καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, ελέγχοντας τόσο τις τιμές για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, όσο και για την επάρκεια και την σωστή, με μέτρο, διάθεση αντισηπτικών, μασκών και λοιπών ειδών. Στόχος η προστασία των καταναλωτών σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες και η συμμόρφωση των καταστημάτων, που σε μεγάλο βαθμό επιτυγχάνεται.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουν προχωρήσει στη λειτουργία του τετραψήφιου τηλεφωνικού κέντρου 1110 για τον κορωνοϊό, το οποίο θα λειτουργεί ως «ομπρέλα προστασίας» και ενημέρωσης των πολιτών όλο το 24ωρο.

Στο 1110 οι πολίτες με μηδενική χρέωση, μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση, όπως και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button