Περ. Εν. Δυτ. Αττικής: Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Δυτικής Αττικής

Δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής:

Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Δυτικής Αττικής με 190 επιπλέον πυροσβέστες & 3 κλιμάκια σε Δήμους Μεγαρέων & Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Λ. Κοσμόπουλος: «Συντονιζόμαστε εγκαίρως για την αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου»

Συνάντηση με τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο είχε σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Εν μέσω της κρίσης λόγω κορωνοϊού, η συνάντηση έγινε με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, καθώς κρίνεται απαραίτητη η προετοιμασία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής εν όψει της προσεχούς αντιπυρικής περιόδου.

Στη συνάντηση, που έγινε σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, ανακοινώθηκε η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Δυτικής Αττικής με 190 επιπλέον πυροσβέστες καθώς και των δασικών περιοχών του Δήμου Μεγαρέων του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας με 3 επιπλέον κλιμάκια για 5 χρόνια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος σχετικά δήλωσε: «Οι περιοχές της Δυτικής Αττικής έχουν δοκιμαστεί και στα μέτωπα των πυρκαγιών και με δεδομένες τις πλημμύρες που περάσαμε, οφείλουμε να σχεδιάσουμε εγκαίρως την αντιπυρική προστασία της περιοχής μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά που, παρότι χειρίζεται ταυτόχρονα την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, κατανοεί τις ζωτικές ανάγκες της Δυτικής Αττικής, μιας περιοχής πληγείσας, με μεγάλες δασικές περιοχές. Με τη συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την ενίσχυση με 190 επιπλέον πυροσβέστες και 3 κλιμάκια, που αποτελεί πολύ θετική συνεισφορά, στοχεύουμε στην έγκαιρη προστασία των περιοχών μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button